kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ian Gray

Gray: Vodafone, Türkiye için Türk CEO peşine düştü

TİMUR SIRT
Türkiye'de vekaleten genel müdürlük görevi yapan, aynı zamanda Vodafone Orta Avrupa CEO'su Ian Gray, "Türk yönetici arayışındayız, görüşmeler sürüyor" dedi..
Vodafone Türkiye CEO'su (İcra Kurulu Başkanı) Attila Vitai'nin, iki yıldır Türkiye'de sürdürdüğü görevinden ayrılacağı önceki hafta açıklanmıştı. Vitai'nin ayrılmasının ardından Vodafone Türkiye'de CEO'luk görevini geçici olarak Vodafone Grubu Doğu Avrupa Bölgesi CEO'su Ian Gray üstlendi. Türk basınına yaptığı ilk açıklamada, Türkiye'de olmaktan son derece mutlu olduğunu belirtmesinin ardından Türk yönetici için görüşme yaptıklarını doğruladı. "Yıl sonuna kadar göreve atama yapılacak. Görüşmelere devam ediyoruz. Doğru karar vermek için ince eleyip sık dokuyoruz" diye konuştu. Vodafone'un Türkiye'de Türk yönetici arayışının sebebinin hem regülasyon hem de siyasetle ilişkilerini kuvvetlendirmek olduğu öğrenildi. Telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri konusunda deneyimli yönetici konusunda görüşmeleri devam eden şirketin Türkiye'deki kanal yapısını da çözümlemeye çalışacağı belirtiliyor.

IPHONE TARİHİ BELLİ DEĞİL
Gray IPhone ile ilgili olarak da "Henüz tarih belli değil" dedi. Türkiye'de ve dünyada iPhone'un gördüğü ilginin farkında olduklarını belirten Gray "Biz 10 ülke için anlaşma yaptık. Aralarında Türkiye'de var. Ürünün diğer ülkelerde olduğu gibi ilgi göreceğini düşünüyoruz. Ancak piyasaya sürüleceği tarih henüz netleşmedi" dedi. Gray, iPhone'un servislerle birlikte bir değer olduğunu doğrulayarak hazırlıkların devam ettiğini bildirdi. Gray son olarak Türkiye'deki konumlarından ve marka bilinirliğinden memnun olduklarını sözlerine ekledi.