kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cüneyt Türktan

Haber turu...

'Cep pazarı 4 yıl sonra İngiltere'yi yakalayacak'
Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, Türkiye mobil pazarının önümüzdeki 4 yıl içinde Avrupa'nın 2 katı üzerinde büyüyeceğini ve 77 milyon hat sayısına ulaşacağını belirtti. "Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü Kutlamaları ve 3. Karadeniz ve Hazar Düzenleyici Konferansı" nda konuşan Türktan, Türkiye'nin hat sayısı bakımından 4 yıl sonra İngiltere'yi yakalayacağını, Türkiye mobil pazarının önümüzdeki 4 yılda dolar bazında yüzde 41 artışla 10 milyar dolarlık bir ciroya ulaşacağını kaydetti. Telekom Genel Müdürü Paul Doany de, Türkiye'de kayıtlı internet kullanıcı sayısının 5 milyonu aştığını, bunun PC penetrasyonunu da artırdığını belirtti.

Superonline yine Turkcell'e dönüyor
Turkcell yüzde 100 iştiraki olan Turktell bilişim aracılığıyla dolaylı olarak iştirak ettiği Bilyoner İnteraktif Hizmetler şirketindeki yüzde 55 hissesini, Çukurova Grubu bünyesinde bulunan Demir Toprak'a sattığını açıkladı. Turkcell, borsaya yaptığı açıklamada, Bilyoner'deki hisselerin satışı karşılığında Superonlie'daki hisselerin de Turktell Bileşim AŞ tarafından satın alınacağı bildirildi. Açıklamada, alım satım işleminin aynı fiyattan yapılacağı bilgisine de yer verildi. Gün içinde Superonline'den yapılan yazılı açıklamada da, Rekabet Kurumunun gerekli izin ve onayının ardından gerçekleştirilecek satış ile birlikte, daha önce Fintur bünyesinde bir Turkcell Grup şirketi olan Superonline'nin tekrar Turkcell bünyesine geri döneceği, anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte gerekli izinlerin alınması için müracaat edileceği kaydedildi. Açıklamada, alınan ses hizmetine yönelik lisanslarla birlikte vizyonunu "yeni nesil komünikasyon operatörü" olarak belirlediği vurgulandı.

"Migros Club'ta hedef üye sayısını katlamak"
Migros Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, 10. yılını kutlayan Migros Club'un, önümüzdeki yıllarda üye sayısını katlayarak çok daha büyük bir kulüp olmasını hedeflediklerini bildirdi. Çakıroğlu, Migros Club'un 10. yılı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, üye sayılarının 13 milyona ulaştığını kaydetti. Çakıroğlu, kasalara her 3 saniyede bir çek indirimi ve dakikada bin 500 YTL'lik ürün indirimleri yapıldığını, müşterilerini 10'uncu yıl kutlamaları çerçevesinde belirledikleri ürünlerde kampanya yapacaklarını, ayrıca çeşitli illerde yaşam tarzlarına uygun toplu aktivitelerin müşterilerin katılımıyla yapılacağını aktardı. Yapılan açıklamaya göre, 10. yıl kutlamaları çerçevesinde bugün 42 ilde seçilen 70 Migros mağazasında saat 17.00'de aynı anda müşterilerle doğum günü pastası kesilecek.
Haberin fotoğrafları