kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Heinz Fischer

Haber turu

'Nabucco konusunu hemen ele alalım'
Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Hazar doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek olan Nabucco projesi için "Kısıtlı zamanımız var. Biz olgulardan söz ediyoruz. Olumlu kabul edilebilir bir sürede, bu projeyi hayata geçirmeyi ele alalım'' dedi. Fischer, dün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Avusturya İş Konseyi Toplantısı'na katıldı. Konuk Cumnurbaşkanı, son 5 yılda İstanbul'da olağanüstü bir gelişme yaşandığına işaret etti. Fischer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir resim gösterdiğini dile getirerek, 35 yıl önce arabası ve çadırı ile İstanbul Boğazı'nın yokuşlu bir yerinde kaldığını, ancak bugün İstanbul'un her yerinde çok sayıda binalar bulunduğunu söyledi.
SABAH / İSTANBUL

TMSF Kanal 6 varlıklarını haczetti
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), alacaklarının tahsiline yönelik olarak Kanal 6 adlı TV kanalına haciz götürdü. TMSF'den yapılan açıklamaya göre, Kanal 6 adlı kanalın Korkmaz Yiğit Grubu'nca alınması işleminde Bank Ekspres, Garipoğlu Grubu tarafından Korkmaz Yiğit Grubu'ndan devralınması işleminde Sümerbank kaynaklarının kullanıldığı, ayrıca kanalın işletilmesine yönelik faaliyet giderlerinin önemli ölçüde her iki bankanın kaynaklarından karşılandığı tespit edildi. Açıklamada, Kanal 6'nın mevcut ve/veya tespit edilecek ulusal karasal frekans, uydu, ulusal/bölgesel/yerel radyo yayın hakları ile bu haklara ilişkin lisansların, RTÜK, Türksat ve diğer kurum ve kuruluşlar nezdindeki hakları haczedildi.
ANKA

THY, 'Star Alliance'ı dünyaya duyuracak
Türk Hava Yolları (THY), dünyanın en yaygın havayolu ittifakı Star Alliance'a katılması nedeniyle hazırladığı reklam kampanyasını aynı anda 60 ülkede birden duyuracak. Art Grup tarafından 'Dünyada bir dev dolaşıyor'un devamı niteliğinde olan ve 'star gibi hissetmek' sloganını taşıyan reklam filmi 60 kişilik bir ekiple Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da çekildi. Toplam yayım bütçesi 5 milyon doları bulan reklam filminin maliyeti ise 400 bin dolar olarak açıklandı. Basın ile biraraya gelen Art Grup Eş Başkanı Özgür Sağlam ve Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Onural, THY için geliştirdikleri stratejinin üyelik hazırlığı devam eden Mısır tarafından da büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Mısır bu fikri bizden ihraç etmek istedi, biz de THY'ye yönlendirdik" dedi.
EKONOMİ

Demiryollarında 'raybus' dönemi
Raylarda 'otobüs' tipi işletmeciliğe geçmeye hazırlanan TCDD, bu amaçla G. Koreli Rotem'e sipariş ettiği 72 yolcu kapasiteli, klimalı, internet, televizyon ve radyo yayınlarına uygun, sarsıntının az olduğu ileri teknoloji ürünü 12 adet trenden ilkini teslim aldı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Rotem'in fabrikasının bulunduğu Busan'da yapılan törene katıldı. Karaman, "Bunlara raybus diyoruz. Yeni konsept dizel trenler, yolcusu yoğun, 500 kilometre altındaki mesafelerde kullanılacak. Örneğin Adana- Mersin, Kırıkkale-Ankara, Kütahya-Eskişehir, Denizli- İzmir gibi hatlarda bu trenler çalışacak" dedi. İlk raybus, Adana- Mersin hattında kullanılacak. Haziranda Türkiye'de olacak trenler bu yıl içinde hizmete alınacak.
Olcay AYDİLEK /BUSAN
Haberin fotoğrafları