kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beş öğrenciden birine özel okul kapısı açılacak

OKS sonuçlarına göre öğrenci alan 15 ildeki 92 özel okula yaklaşık 20 bin öğrenci başvurdu. Okulların kontenjanı 3 bin 908...
İLİŞKİLİ HABERLER
Beş öğrenciden birine özel okul kapısı açılacak
Merkezi sınavla öğrenci alan ancak yerleştirmelerini sonuçlara göre kendileri yapan özel okullar son kez öğrencilerini Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ile alacak. Bu yıl OKS'ye girecek 915 bini aşkın öğrencinin yaklaşık 20 bini özel okullar için başvurdu. Son iki yıldır öğrencilerini merkezi sınav sistemi sonuçlarına göre seçen alan özel okullar da son kez öğrencilerini bu sınav sonuçlarına göre belirleyecekler. Türkiye Özel Okullar Birliği ve İstanbul Ortak Yerleştirme Kurulu Başkanı Rüstem Eyüboğlu, 8 Haziran'da yapılacak son OKS sonucuna göre kurula bağlı olan İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, İzmir, Karabük, Konya, Muğla, Samsun, Şanlıurfa ve Mersin olmak üzere toplam 15 ildeki 92 özel okula öğrenci yerleştirileceğini söyledi.

BAŞVURU DEĞİŞMEDİ
Bu yıl 19 bin 960 öğrencinin özel okullara girmek için başvuruda bulunduğunu dile getiren Eyüboğlu, geçen yıllarda da yaklaşık bu sayıda öğrencinin özel okulları tercih ettiğini ve bu nedenle sayıda bir düşüş olmadığını belirtti. Eyüboğlu, 92 okulun kontenjanının da toplam 3 bin 908 olduğunu ifade etti. Özel okullar OKS sonuçlarına göre yerleştirmelerini kendileri yapacak. Bu yerleştirmede sınav sonuçlarına yüzde 7 oranında etki yapacak olan ilköğretim başarı puanı, özel okullar için yapılacak puan hesaplamasına ilave edilmeyecek. Özel okullara başvuruda bulunan adayların sınav sonuçları, 11 Temmuz'da ilan edilecek. Bu tarihten itibaren adayların adreslerine posta ile gönderilecek. Sınav sonuçları ayrıca www.oges.meb.gov.tr internet sayfasından ilan edilecek.