kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eğitimden Haberler

Kontenjanlara karar verilecek
YÖK Genel Kurulu yarın toplanacak ve üniversitelerdeki kontenjanların artırılması konusunu görüşecek. Belirlenen yeni sistem 2008 ÖSS kılavuzlarına da yansıyacak. Kontenjan artırımı konusunda üzerinde en fazla durulan sistemde fakültelerdeki öğretim görevlisi sayısındaki artışa göre öğrenci sayısında artış yapılması planlanıyor. Fakültede 5'in altında öğretim görevlisi olması halinde öğrenci artışı yapılmayacak. 5'den fazla öğretim görevlisi bulunan fakültelerde artırılan bir öğretim görevlisine karşılık 10 öğrenci alınacak. Sistemin hayata geçmesiyle bu yıl kontenjanlarda yüzde 25'e yakın bir artış sağlanacak.

Rehberlere koçluk dersi
ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) için öğrencileri tercihleri konusunda yönlendiren rehberlik öğretmenleri liderlik ve koçluk dersi aldı. Bahçeşehir Üniversitesi'nin, Uğur Dershaneleri Rehberlik Birimi işbirliği ile düzenlediği ve 400 lisenin rehberlik öğretmeninin katıldığı "Psikolojik Danışmanlıkta Koçluk ve Liderlik Süreçleri" isimli bir sertifika programı KKTC'de yapıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri öğretmenlere liderlik, iletişim, koçluk gibi başlıklarda seminer verdi.

9 bin YTL'ye yüksek lisans
GÜNÜMÜZDE teknoloji ve bilişimin de içinde yer alması ile multidisiplinler bir alana dönüşen tıp sektörü için Boğaziçi Üniversitesi'nde yeni yüksek lisans programı açıldı. "Tıbbi sistemler ve bilişim" adı ile açılacak programın amacı sektöre nitelikli işgücü yetiştirmek. Programa tıp doktorları, mühendisler, yaşam bilimleri, bilgisayar teknolojileri ve temel bilimler mezunları başvurabilir. Ücreti 9 bin YTL.