kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bush'tan Kuran özrü

Irak'ta üzerinde 14 kurşun deliğiyle bir atış alanında bulunan Kuran hakkında ABD tarafından gelen özür ve açıklamalar yeterli olmayınca Bush devreye girip özür diledi..
Irak'ta görevli bir Amerikalı askerin talim atışlarında Kuran'ı hedef tahtası olarak kullanması İslam dünyasında büyük tepkiye neden oldu. Olayın ardından ismi açıklanmayan askere disiplin cezası verildi ve Irak'tan uzaklaştırıldı. Ardından Irak'ta ABD komutanı Korgeneral Lloyd J. Austin III, özür diledi.

ATIŞ ALANINDA BULUNDU
Bunlar ABD'ye karşı duyulan kızgınlığı yatıştırmaya yetmeyince ABD Başkanı George W. Bush devreye girdi. Irak'tan yayın yapan El- Irakkiye televizyonunun verdiği habere göre Bush, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'ye bir özür mesajı gönderdi. Ancak televizyon konu hakkında herhangi başka bir detay vermedi. Üzerinde 14 kurşun bulunan Kuran, 11 Mayıs'ta Iraklılar tarafından başkent Bağdat'ın batısındaki Radvaniye semtindeki atış alanında bulunmuştu. Bağdat'taki Amerikalı Tümgeneral Jeffery Hammond ve diğer yetkililer, Radvaniye'deki aşiret liderlerinden özür dilemişti.