kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz

İstifa söylentisi yayıldı borsa 2.80 yere serildi

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın istifa ettiği dedikodusu "Haber asılsız" açıklamasına karşın yatırımcıyı korkuttu. ABD borsalarındaki kayıp da eklenince İMKB-100, % 2.8 düştü..
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın dün öğleden sonra istifa ettiği söylentileri nin piyasalara yayılması yatırımcıda tedirginlik yarattı. Sabah saatlerinde Avrupa borsalarına odaklanan ve dışarıya paralel yüzde 0.5 aşağıda seyreden İMKB-100 endeksi öğleden sonra gelen olumsuz haberler ile kayıplarını artırdı. 2006 nisan ayından beri Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten Yılmaz'ın istifa ettiği haberleri ardından borsa yaklaşık yüzde 1.5 daha düşerek, günü yüzde 2.83'lük değer kaybıyla bitirdi. Endeks 41 bin 297 puana indi. ABD'de açıklanan nisan ayı çekirdek üretici fiyat endeksinin yüzde 0.4 artarak 1991 Aralık'tan beri en yüksek seviyelerine tırmanması uluslararası borsalara da satış baskısı getirdi. İstanbul Borsası ise bazı yabancı aracı kurumlardan yayıldığı iddia edilen, "Merkez Bankası Başkanı istifa etti" haberleri ile dış piyasalardan ayrıştı.

FAİZ % 19.51'E ÇIKTI
Avrupa borsaları dün ortalama yüzde 1.5 gerilerken, ABD borsaları da son 17 yılın en yüksek enflasyon rakamları ile açılışta yüzde 1 değer kaybetti. Bu arada Türk Lirası dış piyasalardaki bozulmaya paralel dün dolar ve Euro karşında değer kaybetti. Tatil sonrası dün güne 1.23 lira seviyelerinden başlayan dolar gelişmeler ardından 1.24 liraya yükseldi. Euro da Türk Lirası karşısanda 1.935 liraya kadar çıktı. 13 Ocak 2010 vadeli gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi ise dün yüzde 19.51'e yükseldi.