kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Riboud Zidane Mehdi Eker Serpil Timuray

Türkiye bizim için komşu ülke, büyümeyi burada yakaladık

Meltem ERSOY/EKONOMİ
Danone Dünya Başkanı Franck Riboud, Türkiye'nin kendileri için önemli bir pazar olduğunu söyleyerek, "Çünkü büyümeyi burada yakaladık. Türkiye bizim komşu ülkemiz sayılır" diye konuştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkiye bizim için komşu ülke, büyümeyi burada yakaladık
Danone Dünya Başkanı Franck Riboud, "Türkiye bizim için çok önemli bir pazar, çünkü büyümeyi burada bulduk" dedi. Danone Tikveşli'nin 10'uncu yıl kutlamaları için Lüleburgaz'daki Köy Sağlıklı Süt Üretim Tesisi'nin açılışına katılan Riboud, Türkiye'yi 'komşu ülke' olarak tanımlayarak, "Türkiye'deki işlerimiz çok hızlı ilerliyor, bu da ülkenin önemini artırıyor" diye konuştu. Danone'un bir Fransız şirketi olduğunu söyleyen Riboud "Ama biz hangi ülkeye gidersek kendimizi o ülkenin ferdi olarak kabul ediyoruz. Türkiye'de de Türk'üz" şeklinde konuştu. "Hedefimiz tüm halklara ulaşabilmek" diye devam eden Riboud, bunun için de hep daha uygun fiyatlarla ürün sunmaya çalışıtıklarını ifade etti.

ZİDANE ELÇİMİZ
Tesisin açılışı için Türkiye'ye gelen efsanevi futbolcu Zinedine Zidane ile 15 yıl önce Danone'un maden suyu reklamı sayesinde tanıştıklarını anlatan Riboud, şunları söyledi: "Zidane hayatın kendisine kazandırdıklarını çocuklarla paylaşmak istedi. Ben de dünyadaki tüm çocuk Danone programlarının elçisi olmasını istedim. Zidane futbol oynarken herşeyden önce çocuklarla olmak istiyor." Zidane da, Danone ile işbirliklerini "Tesadüfen başladı ama hem dünyadaki hem de Türkiye'deki çalışmaların içinde bulunmaktan gurur duyuyorum " şeklinde değerlendirdi. Danone Türkiye Genel Müdürü Serpil Timuray , yeni tesis ile AB kriterlerine ulaşan bir üretim yapıldığını anlatarak, "Yeniköy artık tek başına AB'ye girebilir. Hedefimiz 2-3 yıl içinde tüm kullandığımız sütlerin bu standarda ulaşmasını sağlamak" dedi.
Haberin fotoğrafları