kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güzel oyuncu Jodie Kidd tam bir golf tutkunu.

Golf modasına tasarımcı imzası

Hollywood ünlülerinin tasarımcısı Stella McCartney'nin bu sezon adidas için hazırladığı Golf serisi, kadınların yeşil çimler üstünde bile 'tarz' giyinmelerini sağlıyor..
Son zamanların gözde sporu golf, sadece erkeklerden değil kadınlardan da büyük ilgi görüyor. Yurtdışında Catherine Zeta Jones, Heather Locklear ve Jodie Kidd gibi ünlüler golf tutkunuyken, ülkemizde de; Serra Tokar, Feraye Tanyolaç ve Beyhan Benardete bu sporu yapan tanıdık simalar arasında yer alıyor.

ŞIK OLMAK ŞART!
Golfün en büyük özelliklerinden biri de kendi modasını yaratması. Genellikle dar, tercihe göre kısa paçalı bir pantolon, rahat bir tişört ve bu spora uygun bir spor ayakkabı, kostümü tamamlamak için yeterli. Ama tabii iş bu kadar basit değil. Çünkü golf oynamaya giderken sıradan bir tişört veya pantolon giymek olmuyor. Genellikle en ünlü markaların ya da tasarımcıların imzasını taşıyan kıyafetler tercih ediliyor. Golf sporu tutkunları için koleksiyon hazırlayan son tasarımcı ise Stella McCartney oldu. McCartney'nin, adidas için tasarladığı koleksiyon; golf tutkunlarının, yeşil çimlerin üzerinde hem şık hem de rahat olmalarını sağlamayı hedefliyor. Stella McCartney, koleksiyonu doğal ipliklerden üretilen kumaşlarla hazırlamış. Kostümlerin yumuşak dokusu, sopayı sallarken golfçü kadınların daha rahat hissetmesini sağlıyor. Yüzde yüz organik pamuktan üretilen 'Golf' serisi, doğaya saygılı olmak amacıyla, geri dönüşümlü kağıtlardan hazırlanan ambalajlarıyla satılıyor. McCartney'nin, maskülen tarzdan esinlenerek hazırladığı tasarımlar, feminen detaylar ve zarif dikişlere sahip. Koleksiyonun en iyi yanlarından biri de, ürünlerin; sadece spor yaparken değil, spor sonrası gündüz partilerinde de rahatlıkla kullanabilmesi.
Haberin fotoğrafları