kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Erkekler de renkleniyor

Her sezon, o döneme ait moda akımlarını ve yenilikleri kaleme alıyorum. Her zaman, çevremden sürekli erkek modası ile ilgili görüşlerimi de yazmam konusunda talepler gelir. Ben de, hazır yaz kapıyı çalmak üzereyken, bu haftayı erkek giyimine ayırayım istedim. Her zaman, erkekler için giyinmenin daha kolay olduğu söylenir. Kadın giyimiyle kıyasladığımızda, bence de bu görüş bir açıdan doğrudur. Çünkü erkek giyimi, kadın giyimine göre daha kolay, daha az detaylı ve pratiktir. Ama kendi içinde çok kolay olduğu da söylenemez.

BASİT GÖRÜNEN ZORDUR
Yaratıcılıkla, özellikle de görsel işlerle ilgilenen birçok insan şunu çok iyi bilir ki; basit görünen aslında en zorudur. Basit derken; basit ama yeni, pratik, kullanışlı, şık, göze hoş ve orijinal geleni kastediyorum. Bunları bir arada toplamak düşünüldüğünden daha zordur. Çok klasik ya da çok spor olmadan; orijinal, yeni, kendine özgü bir stille giyinmek çok da kolay değil. Bu yıl renkler, kadın giyimindeki kadar olmasa da, erkek giyiminde de daha çok ve daha canlı. Özellikle mavinin her tonu var. Bunu, takımlarda kullanılan beyaz ve açık gri renkler takip ediyor. Gömlek veya tişört üstüne uzun yazlık hırkalar ve uzun ceketler sezonun yeniliklerinden gibi görünüyor. Açıkçası, özellikle uzun ceketleri çok hoş ve farklı bulduğumu söylemeliyim. Pantolonlar genelde bol kesimli veya bilekte biten dar paçalara sahip. Yaz günleri için bol kesimli, dökümlü kumaşlardan yapılan pantolonlar her zaman daha kullanışlı olur. Bu pantolonların birkaç farklı rengini almak, tüm yaz için yeterli olur. Ceket kalıpları ise genelde ya oldukça dar ya da geniş ve dökümlü...

HIRKA MODASI VAR
Yakasız yazlık kumaşlardan gömlekler de gayet kullanışlı duruyor. Klasik gömleklerden daha pratik ve neredeyse onlar kadar şık... Dökümlü kısa veya uzun kollu trikolar da bu yazın alternatiflerinden... Aslında çok az erkek koleksiyonunun gerçekten başarılı olduğunu düşünüyorum. Farklı ve dikkat çekici olsun diye biraz fazla ileri gidilmiş tasarımların çoğunlukta olduğu muhakkak. Bu nedenle erkekler için yeni ve farklı, aynı zamanda da kullanışlı ve uygun kıyafetler bulmanın zorluğunu da anlayabiliyorum. Yine de ben size; klasik fikrinden yola çıkılmış ama detaylarında ve kumaşında farklı, özellikle de kendinize uygun kesimlerde kıyafetlere öncelik vermenizi tavsiye ederim.