kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İyi yönetilmedikleri iddiası doğru değil!

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
MESAM'ın eski yönetim kurulu üyesi Hasan Saltık, istifa eden 36 müzisyeni haklı bulmadı: Telif alamadıkları veya iyi yönetilemedikleri iddiaları bahane. MSG'nin dolduruşuna geldiler..
İLİŞKİLİ HABERLER
İyi yönetilmedikleri iddiası doğru değil!
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu MESAM'da dört yıl görev yapan Hasan Saltık, geçen hafta yaşanan istifa olaylarıyla ilgili "Musiki Sahipleri Grubu'na (MSG) geçen 36 müzisyen ortalığı karıştırmak istiyor" dedi. MESAM'ın MSG'den daha iyi yönetildiğini ve MSG'nin eser sahiplerine telif ödenmesi konusunda oluşturulan ortak çalışmayı bozduğunu ifade eden Saltık, şu iddialarda bulundu:

AVUKATLARIN ELİNDE
"Musiki Sahipleri Grubu tek başına hareket etmek istiyor. Teliflerin toplanmasında büyük engel çıkartıyor ve anlaşmayı bozmaya çalışıyor. Bu tutum devam ederse, eser sahipleri çok ciddi para kaybedecek. Bundan MSG üyelerinin de haberi yok. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. MSG'yi asıl yönetenler; orada çalışan genel sekreterler ve avukatlardır!" İki hafta önce MESAM'daki görevine Kültür Bakanlığı tarafından son verilen Hasan Saltık, hakkını mahkemede arayacağını belirterek, 36 istifayla ilgili şunları söyledi:

DOLDURUŞA GELDİLER
"Madem yönetimden şikayetçilerdi, neden Ali Rıza Binboğa'yı seçtiler? Kaldı ki Fatih Erkoç da en çok oylananlardan biri olmasına rağmen istifa etmeyi tercih etti. 'Eğer Atilla Özdemiroğlu başkan seçilmezse ben katılmıyorum' diye Bodrum'dan faks gönderdi. Bu diğer seçilmişlere de büyük saygısızlıktır. Bu kişiler kendileri seçilemediği ya da kendi yönetimlerini kuramadıkları için MESAM'dan ayrılmışlardır. Telif alamadıkları veya iyi yönetilemedikleri gibi iddiaları bahanedir. İstifa edenlerin 2007'de aldıkları para 475 bin YTL'dir. MSG'de bu parayı alabilecekler mi? Bu kişiler bir editör şirkete bağlılar ve sanıyorum ki onların dolduruşuna geldiler." Hasan Saltık, MESAM'ın senede iki kere bakanlık tarafından denetlendiğini hatırlatarak, iddialara şu yanıtı verdi:

MESAM YIPRATILAMAZ
"Bir yanlışlık olsa anında kapatırlar. Seçimler de çarşaf listeyle yapılıyor. Kimse kimseye silah zoruyla oy verdirtmiyor. Sevelim veya sevmeyelim Ali Rıza Binboğa'nın MESAM adına çok çalıştığını biliyorum. Kendisi aylık da almıyor. MESAM, MSG'den daha iyi yönetiliyor. Ayrıca imkanları daha geniş ve daha köklü. MSG kulüp havasında, oturmuş bir meslek birliği konumunda değil. MESAM'ı yıpratmak çok zordur."