kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuzla'da son 10 günde üçüncü ölüm

Barış SÖZAL SABAH
Tuzla'da önceki gece, çalıştığı 25 metrelik iskeleden düşen bir işçi yaşamını yitirdi. Son 10 günde ölen işçi sayısı üçe yükseldi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tuzla'da son 10 günde üçüncü ölüm
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde önceki gece bir işçi daha yaşamını kaybetti. Desan Tersanesi'nde kaynak işi yapan Murat Çalışkan (31), iskeleden düşerek can verdi. Böylece tersanede son 10 günde 3'üncü ölüm yaşandı. 1992'den bu yana can kaybı da 96'ya yükseldi. Yılbaşından beri Tuzla tersanelerinde 11, Yalova ve Pendik tersanelerinde 2 kişi yaşamını yitirdi. Önceki gece yarısı yaşanan kazada, Taio Dream isimli gemiye kaynak yapan Murat Çalışkan, yaklaşık 25 metrelik iskeleden geminin güvertesine düştü. Çalışkan, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen olay yerinde hayatını kaybederken, kaza sonrası tersanedeki bütün işler durduruldu, işçiler servislerle evlerine gönderildi. Olayın ardından açıklama yapan Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç, kaçak işyerleri ve yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasının ölümleri tetiklediğini belirtti.

'GREVE GİDECEĞİZ'
Dinç, "Tuzla'da daha çok patlama, elektrik çarpması, demir çarpması ve zehirlenme nedeniyle ölümler oluyor. Bunların önlenebilir olduğu gerçek.Taleplerimizi hükümete ilettik. Kabul edilmezse 16 Haziran'da greve çıkacağız" dedi. Geçtiğimiz ağustosta Desan Tersanesi'nde Subutay Sosyal, yüksekten düşüp hayatını kaybederken, aynı tersanede kaynak yardımcısı olarak çalışan Mikail Kavak (24) da bu yılın şubat ayında, elektrik çarpması sonucu ölmüştü. Bir süre önce de, arkadaşının ölümüyle ilgili basına konuştuğu için, tazminatsız olarak işten çıkartılan, Desan'da taşeron firma bünyesinde çalışan Dilaver Ayna, "Açıklamamı yalanlarsam tekrar işe alacaklarını söylediler" demişti. Murat Çalışkan'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde toprağa verilmek üzere dün ailesi tarafından Tuzla Devlet Hastanesi'nden teslim alındı. Selah tersanesinde üzerine tonlarca ağırlıkta saç düşerek hayatını kaybeden Deniz Kaşıkeman'ın cenazesi de dün Pendik Yeni Şeyhli Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları