kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hep Naziler'e karşı savaşan Indiana Jones, bu filmde Ruslar'la mücadele ediyor.

Indiana kamçısını Ruslar'a uzatıyor!

Derleyen: ZEYNEP GÜLER CEYLAN
'Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı' 23 Mayıs'ta vizyonda. Indy'nin kristal kafatası için Ruslar'la mücadeleye girdiği filmde 65'lik Harrison Ford, dublöre gerek bile duymamış!..
Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull), 23 Mayıs'ta tüm dünyada vizyona giriyor. Empire dergisi de bu ayki sayısında 'Indiana Jones' serisinin dördüncü filmi şerefine özel bir dosya hazırladı. Dosyada; serinin önceki bölümleri ile yeni maceranın perde arkası yer alıyor. Serinin en dikkat çeken tarafı; 27 sene önce çekilen ilk bölümden itibaren Steven Spielberg yönetmen koltuğunda oturuyor. Onunla birlikte Indiana Jones serisinin yapımcısı da değişmedi, George Lucas her bölümü aynı heyecanla çekiyor.

BÜTÇESİ 125 MİLYON $
Öte yandan kısaca 'Indy' olarak bilinen kahramanı, izleyiciye bu kadar sevdiren Harrison Ford'u da unutmamak gerek! 65 yaşındaki Ford, dördüncü kez maceranın içine dalıyor. Ona eşlik eden isimse ilk bölümdeki gibi Karen Allen... 'Indiana Jones' serisi, 1981 yılında 'Kutsal Hazine Avcıları' adlı yapımla başladı. 1984'te 'Indiana Jones: Kamçılı Adam', 1989'da 'Indiana Jones: Son Macera' bölümleri çekildi. Üç bölümü 94 milyon dolara çekilen serinin dördüncü bölümü 'Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı' ise tek başına 125 milyon dolara mal oldu.

INDY 1957'LERDE
Merakla beklenen bu yeni film 1930'lardan 1957'lere bir geçiş yapıyor. Indy (Indiana Jones) hala Marshall College'de öğretmenlik yapmaktadır, Rusya doğaüstü güçleri bulunan Kristal Küre'yi bulabilmek için Irina Spalko'yu (Cate Blanchett) görevlendirmiştir. Kısacası kahramanımız Indiana Jones bu kez de Ruslar'la karşı karşıya geliyor. Serinin kamera arkasında neler olduğuna gelecek olursak... Serinin dördüncü filmini çekmek için pek de acele etmeyen Steven Spielberg şöyle konuşuyor: "Jurassic Park'tan bu yana bu denli büyük bir macera filmi çekmemiştim; bu filmi çekerken bunu özlediğimi fark ettim. Indiana Jones, cinsiyet yaş ve ırk tanımayan herkese hitap eden biri, bu yüzden herkes onu çok sevdi." Dördüncü filmin uzun bir senaryo aşamasından geçtiğini söyleyen ünlü yönetmen "Başta dördüncü filmi çekmek istemedim. Ancak George (Lucas) ve Harrison (Ford) filmi çekmeyi o kadar çok istediler ki, ben de bu serideki yönetmen koltuğumu başkasına kaptırmak istemedim" diye konuşuyor. Harrison Ford'un ilerleyen yaşına rağmen filmde harika bir performans sergilediğini de belirten Spielberg, şöyle konuşuyor:

DUBLÖRE GEREK DUYMADI
"Filmde dublöre çok az gerek duydu, hatta çoğu zaman dublörlerden daha başarılı oldu. Zaten Harrison sete gelip şapkasını taktığı anda Indiana Jones karakterine dönüşüveriyordu. Bu serinin en güzel yanı da Harrison'la çok yakın dost olmamızdı." Öte yandan Steven Spielberg'e yakın kaynaklar, dördüncü filmi çekmeye başlamadan önce hiç yapmadığı bir şeyi yaptığını, ilk üç filmi defalarca izlediğini belirtiyor. Bunda serinin üçüncü bölümünün 19 yıl önce çekilmiş olmasının da payı büyük..

KÜNYE:
Vizyon tarihi: 23Mayıs
Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LaBeouf, Karen Allen, Ray Winstone, John Hurt
Senaryo: George Lucas
Müzik: John Williams
Görüntü Yönetmeni: Janusz Kaminski
Haberin fotoğrafları