kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AVRUPA'NIN en büyük cezaevi olma özelliğine sahip olan Silivri Cezaevi, her birinin kapasitesi bin 333 kişi olan, kapalı 8 adet L Tipi ile 400 kişi kapasiteli bir adet açık ceza infaz kurumundan oluşuyor. 10 bin 904 kişi kapasiteli cezaevinde, girişler göz biyometrisi (Retina taraması) ile gerçekleştiriliyor.

Ergenekon davası Silivri'de görülecek

Veli SARIBOĞA SABAH
Ergenekon davası, yüksek güvenlik önlemleri bulunan Silivri Cezaevi'nde görülecek. Sanıklar da dava süresinde bu cezaevinde kalacak. Davanın iddianamesinin bin sayfayı aşması bekleniyor..
Ergenekon örgütüne yönelik soruşturmada artık sona yaklaşılırken, sanık sayısının fazla olması, bu davaya bakmakla görevli özel yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonlarının küçük olması ve güvenlik riski nedeniyle davanın, Avrupa'nın en büyük cezaevi olan Silivri Cezaevi'nde yapılmasına karar verildi. Silivri Cezaevi'nde bu tür davalar için önceden yüksek güvenlikli iki adet özel duruşma salonu yapılmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı olan duruşma salonlarının bulunduğu binada, savcı, hakim ve kalem odaları da bulunuyor.

12 EYLÜL GİBİ
Ergenekon'a yönelik davanın cezaevinde görülecek olması ilk değil. 12 Eylül 1980 sonrasındaki sıkıyönetim döneminde de az sanıklı duvalar cezaevlerindeki duruşma salonlarında görülüyordu. Yaklaşık 600 sanıklı Devrimci Sol ve Devrimci Yol ana davaları için Metris Cezaevi'nin 4 kilometre uzağındaki askeri bölge içerisinde yer alan, Baştabya Kışlası Spor Salonu, duruşma salonuna dönüştürüldü. Bu arada aralarında emekli general Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gibi isimlerin de yer aldığı 47 tutuklu sanığın bulunduğu soruşturma tamamlandığında, sanık sayısının yaklaşık 100 kişi olması bekleniyor. 11 aydır süren soruşturmanın iddianamesinin Haziran ayı başında tamamlanması bekleniyor. Üç Cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında, dava dosyalarının sayısı 300 klasörü buldu. İddianamenin ise bin sayfayı aştığı belirtiliyor.