kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kraliçe'ye futbol dolu veda partisi

Duygu GÜVENÇ- Cengiz UYSAL
Kraliçe II. Elizabeth için büyükelçilikte verilen doğum günü resepsiyonuna, Sokak Çocukları Ligi'nin antrenmanına katılan Başbakan Erdoğan damgasını vurdu. Kraliçe dün ayrıldı..
Kraliçe II. Elizabeth, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak gerçekleştirdiği gezisini tamamlayarak dün Türkiye'den ayrıldı. Kraliçe'nin, "yakın çevresiyle işaretleşmek" için kullandığı çantası, ziyaret boyunca sol kolunda sallandı. 3 programını uzatan Kraliçe, Olgunlaşma Enstitüsü'ndeki defileyi, Boğaz turunu ve Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e veda ziyaretini 20 dakika uzattı. İngiliz tarafı bu durumu, "Kraliçe'nin programını uzatması oldukça nadirdir. Bu da, Kraliçe'nin ziyaretten memnun kaldığını gösteriyor" şeklinde yorumladı.

GÜL AİLESİNE VEDA ZİYARETİ
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, dün sabah ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e veda ziyaretinde bulundu. Atatürk Müze Köşkü'nü gezen Kraliçe ve eşi Prens Philip daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve eşi tarafından köşk bahçesinde uğurlandı.

DENİZ BAYKAL DA KATILDI
Kraliçe II. Elizabeth ve eşi, ardından İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen doğum günü resepsiyonuna katıldı. Resepsiyona, Başbakan Erdoğan ve eşi, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ve eşi ile diğer yetkililer katıldı. Çankaya Köşkü'nü protesto eden CHP Lideri Deniz Baykal da resepsiyona, eşi Olcay Baykal ile birlikte katıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise gelmedi. Partiye damgasını vuran olay ise, British Council'in sponsorluğunu yaptığı Sokak Çocukları Ligi vesilesiyle futbol oldu. Kraliçe çocukların antrenmanını gülümseyerek izlerken, antrenman sırasında top ayağına gelen Başbakan Erdoğan'ın vurduğu şut gol oldu.

BECKHAM İMZALI TOP...
Maçın ardından Kraliçe, sokak çocukları takımının kaptanına, David Beckham imzalı bir top verdi. Kraliçe'nin doğum günü aslında 21 Nisan. Ancak her yıl iki doğum günü kutlaması yapılıyor. Kraliçe asıl doğum günü olan 21 Nisan'ı Windsor Kalesi'inde aileleriyle, ikincisini ise haziran ayında herhangi bir cumartesi günü Buckingham Sarayı'nda kutluyor. İngilizler Kraliçe'nin doğum gününü "Milli Gün"olarak kutladığı için İngiliz Büyükelçiliği Türkiye ziyareti sırasında "Milli Gün Resepsiyonu" vererek Kraliçe'nin doğum gününü bir kez daha kutlamış oldu.İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve eşi Prens Philip resepsiyonun ardından, saat 13.00'te Türkiye'den ayrıldı.
Haberin fotoğrafları