kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Atina'yı ziyaret eden Patrik Bartholomeos, Cumhurbaşkanı Papulyas ve Başbakan Karamanlis'le görüştü. Karamanlis ile Patrik'in Türk usulü öpüştükleri görüldü.

Bakoyanni'den Partikhane'ye destek

AA
Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni, Fener Rum Patriği onuruna verdiği yemekte "Patrikhane'yi desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu..
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, "Atina'nın Fener Rum Patrikhanesi'ne desteğinin devam edeceğini'' söyledi. Bakoyanni, Atina'yı ziyaret eden İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos'un onuruna verdiği öğlen yemeğinde yaptığı konuşmada, Patrikhane'nin Türkiye'de bulunmasının Türkiye'nin lehine olduğunu belirtti. Bakoyanni, Patrikhane'nin yılardır Türkiye'deki en istikrarlı ve en güçlü Avrupa sesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Patrikhane, Türkiye'nin Avrupa vizyonunun istikrarlı savunucusudur. Konuştuğumuz Türklere, Patrikhane'nin Türkiye topraklarında bulunmasının kendileri için ne kadar önemli ve bunun ne kadar lehlerinde bir şey olduğunu anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Patrikhane'nin (ekümenik) statüsünün tanınmasının, faaliyetini rahatlıkla sürdürmesinin, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasının ve Rumların haklarının korunmasının, komşu ülkenin Avrupa'ya doğru uzun ve zor yolcuğunda ne kadar büyük avantaj sağlayacağını tekrarlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Bütün bunları sadece Yunanistan değil, tüm ortaklarımız, dostlarımız ve müttefiklerimiz de söylemektedir.'' Patrik Bartholomeos, Atina'daki temasları çerçevesinde Bakoyanni'nin yanı sıra Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Kostas Karamanlis ve ana muhalefet partisi PASOK'un Genel Başkanı Yorgo Papandreu ile görüştü.
Haberin fotoğrafları