kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ankara'da patlama: 2 ölü, 5 yaralı

Yeni Haber
Ankara'nın Çubuk ilçesinde sanayi sitesinde, yoğurt ve süt imalatı yapan bir fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemede 2 işçi hayatını kaybetti.

Kazan dairesinde oluşan basınçtan kaynaklandığı öne sürülen patlamada yaralanan 5 işçi çeşitli hastanelere kaldırıldı. Patlama sonrası fabrika kullanılamaz hale gelirken, çökme neticesinde ölen işçiler duvar altında kaldı.

* ANKARA'DAKİ PATLAMADAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Çubuk'taki patlamada yaralanan işçiler Ankara'daki bazı hastanelere sevk edildi. Patlamanın ardından olay yerine gelen işçi yakınları sinir krizleri geçirdi. Aynı fabrikada çalışan işçilerden bazıları ise baygınlık geçirdi. İşçiler, polis ve çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Polis ve itfaiye ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Görgü tanıklarından Dursun İpek, fabrikanın karşısındaki imalathanesinde patlamayı duyduğunu ve ilk etapta deprem olduğunu sandığını kaydetti. İpek, patlamayla birlikte fabrikanın kazan parçalarının çevreye yayıldığını belirterek, "Patlamanın ardından içeriye girdim. Yaralılar ve ölenler içerideydi. Bu kişilerden şahsen görüştüğüm ve tanıdığım insanlarda vardı" dedi.

Dursun İpek, patlamanın kalorifer kazanında meydana gelebileceğini söyledi. Patlayan fabrikadaki ve çevredeki işyerlerinde çalışan işçiler, polis ve itfaiyenin çalışmalarını dikkatle takip ediyor.

ÖLENLERİN VE YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ


Ankara'nın Çubuk ilçesindeki sanayi sitesinde bir süt ürünleri fabrikasında meydana gelen patlamada ölen ve yaralananların kimlikleri belirlendi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, süt ürünleri fabrikasında buhar kazanının patlaması sonucu meydana gelen patlamada, işçilerden Hamza Canlı ve süt vermek için 06 CEM 10 plakalı aracıyla fabrikaya gelen Hasan Akkaya'nın hayatını kaybettiği bildirildi.

Ağır yaralanan Hüseyin Himmetoğlu tedavi için ambulansla Ankara'ya sevk edilirken, Ömer Akal, Ebubekir Şanlı, Yüksel Akkaş ve Kemalettin Küpeli'nin ayakta tedavi edildikleri kaydedildi. Patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

PATLAMADA YARALANANLAR ÇEŞİTLİ HASTANELERDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Çubuk Sanayi Sitesi'nde bulunan süt ve yoğurt imalathanesinde meydana gelen patlamanın ardından 5 yaralı çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Çubuk'taki patlamayla ilgili tedavi altına alındıkları hastanelerde açıklama yapan yaralılar, ani patlama karşısında etrafı yoğun bir buharın kapladığını, ne olduğunu anlayamadıklarını dile getirdiler.

Yaralılara müdahalede bulunan hastane doktoru ise 4 yaralıdan biri kafa travması geçirmiş, yaralıların genel itibariyle durumu iyi ancak birinin durumu ağır" dedi. Yaralılar, tedavi gördüğü sırada aileleri kendilerini cep telefonuyla arayarak durumlarını sordu. Olay yerinde ise patlamanın ardından çok sayıda fabrika çalışanının yakını bölgeye geldi. Savcılık olay yerinde incelemelerde bulunurken, cesetlerin çıkartılması için çalışmalar başlatıldı.

PATLAMA, DEVREDİLEN FABRİKADA İLK İŞ GÜNÜNDE MEYDANA GELDİ

Ankara'nın Çubuk ilçesinde sanayi sitesinde 2 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı patlamanın, devredilen fabrikanının ilk iş gününde meydana geldiği öğrenildi.

Fabrika çatısının tamamıyla yıkıldığı fabrikada yaşanan patlama saat 10:00 sularında meydana geldi. İlk incelemelerde olayın, fabrikanın buhar kazanının aşırı ısınması sonucu patlaması nedeniyle meydana geldiği belirtiliyor. Görgü tanıklarına göre, deprem etkisi yapan patlama, çevrede ses şoku oluşturacak ölçüde meydana geldi. Patlayan 1 tonluk kazan, iki parçaya ayrılırken, parçalardan birinin fabrikadan 40, diğerinin ise 70 metre uzağa fırladığı görüldü.

İki kişinin patlama ile beraber yaşamını yitirdiği olaydaki 5 yaralı ise Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri, yaralıların durumlarının iyi olduğunu belirtiyor. Bir yaralı kafa travması nedeniyle Ankara'daki hastanelere sevk edilirken, diğer hastalara Çubuk Devlet Hastanesi'nde müdahalede bulunuldu. Ciddi yaralanmaları olmadığı görülen kişilerin, patlamanın şokunda oldukları görüldü. Hastalara telefonla ulaşabilen yakınları ise durumları ile ilgili bilgi almaya çalıştı. Kimi yaralılar annelerine kimileri de eşlerine durumlarının iyi olduğunu anlatmaya çalıştı.

Yaralılar, Cihan'a yaptıkları açıklamada, ne olduğunu anlayamadıklarını, büyük bir gürültünün ardından her yerin buharla dolduğunu belirtti.
Patlamadan sonra, olay yeri, yakınlarının durumlarını öğrenmek isteyenler ve ne olduğunu merak eden vatandaşlar tarafından çevrildi. Polisin güvenlik bariyerlerinin ardında, kimi, ne olduğunu öğrenmeye, kimisi de fabrikada çalışan yakınlarının durumu ile ilgili bilgi almaya çalıştı. Olay yerine gelen fabrika çalışanlarının yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Cihan'ın edindiği bilgilere göre, daha önce de üretim yapılan fabrika, yeni sahipleri tarafından devranılmasının ardından bugün faaliyete geçmişti. Fabrikanının sahipleri, geçici çalışma ruhsatı alarak fabrikayı bugün hizmete başlatmışlar ve ölen ya da yaralanan işçiler fabrikada ilk iş gününe başlamışlardı.

Polis, olayın yaşandığı noktada güvenlik önlemleri alırken, özel birimler patlamaya neyin neden olduğunun bulunması için olay yerinden örnekler aldı. Patlamanın nedeni ile ilgili soruşturma da devam ediyor. Olay sonrası edinilen bilgilere göre, ölenlerin isimleri işçi Hamza Canlı ve fabrikaya süt getiren Hasan Akaya. Yaralılar ise Ömer Akal, Ebubekir Şanlı, Hüseyin Himmetoğlu, Yüksel Akkaş ve Kemalettin Küpeli.

(AJANSLAR)