kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kraliçe Kabataş Erkek Lisesi'ni gezdi

Yeni Haber
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Kabataş Erkek Lisesi ziyaretlerini tamamladı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Kraliçe ve eşi, saat 13.45'te geldikleri Kabataş Erkek Lisesinde Türk ve İngiliz öğrencilerin çeşitli deneyler yaptığı bahçedeki incelemelerin ardından saat 14.05'te Kabataş Eğitim Vakfı Sabancı Kültür Sitesinin terasına çıkarak buradan İstanbul Boğazı'nı seyretti. II. Elizabeth ve beraberindekiler, burada hazırlanan halı, kilim, kuru yemiş, Türk lokumu, Türk kahvesi, Maraş dondurması, şerbet ve çeşitli hediyelik eşyanın sergilendiği stantları tek tek gezdi.

Kraliçe II. Elizabeth, Moda Akademinin 4 erkek ve 3 kızdan oluşan Karadeniz Halk Oyunları ekibinin yaklaşık 3 dakika süren canlı kemençe eşliğindeki horonunu ilgiyle izleyerek alkışladı.Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın eşlik ettiği Kraliçe II. Elizabeth, saat 14.30'da da Kabataş Erkek Lisesinden ayrıldı.Kraliçe Elizabeth'in, pembe ve beyaz renklerden oluşan elbisesi, pembe şapkası, beyaz çanta ve beyaz ayakkabıdan oluşan kıyafeti ilgi çekti.Bu arada, Kraliçenin beyaz eldiven giydiği ve gezi süresince bir demet çiçekle dolaştığı görüldü.

CUMHURBAŞKANI GÜL İLE İSTANBUL BOĞAZI GEZİSİ

Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Prens Philip ile beraberindekiler, Kabataş Erkek Lisesinin rıhtımında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile bir araya gelerek, İstanbul Boğazı'nda gezinti yapacakları ''Keyif Style'' adlı yata bindiler.Yat, konuklarıyla birlikte İstanbul Boğazı'na doğru açıldı.