kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Önceki gün vitrinlerini siyah bir bez üzerine yazılı "Geleceğimizin kararmaması için vitrinlerimizi karartıyoruz" yazılı afişlerle kapatan eczacılar eylemlerine dün de devam etti. İstanbul ve Ankara'da 7 bin eczane vitrinlerini kararttı.

Eczacılardan zincirli protesto

Mustafa KAYA / SABAH
Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde toplanan İstanbul Eczacılar Odası'na bağlı yaklaşık 150 eczacı ile eczacılık fakültesi öğrencisi, TBMM gündeminde görüşülmeyi bekleyen "İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Yasa Tasarısı"nı protesto etti. Eczacılar, İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar atan grup yasayı kendilerini zincirleyerek protesto etti. Sermaye gruplarını temsil eden bir kişi, kendilerini zincirle birbirine bağlayan eczacıları İstiklal Caddesi boyunca Taksim Meydanı'na kadar çekti.

'İLAÇ ECZANE DIŞINA ÇIKIYOR'
Yürüyüşlerini Taksim Meydanı'nda tamamlayan eczacılar adına basın açıklaması yapan İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör, yapılması düşünülen yeni yasa düzenlemesinin ilaçla eczacı arasındaki bağı koparacağını ve ilacı eczane dışına çıkaracağını savundu. Eczacılar olarak mesleğine ve ilaca hiç tereddüt etmeden sahip çıkacaklarını vurgulayan Güngör, şunları söyledi: "Geleceğimizin kararmaması için vitrinlerimizi karartıyoruz. Eylemimiz mesleğimizle ilgili tüm olumsuz gelişmeleri kamuoyunun gündemine taşımayı amaçlayan ve eczacının bu serece kayıtsız kalmayacağı gerçeğini vurgulayan haklı ve demokratik bir eylemdir. Bu eylemin hayata geçirilmesi biz eczacılar açsından tarihi bir sorumluluktur."
Haberin fotoğrafları