kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fransa yine üzdü

Yeni Haber
2008- 2010 dönemini kapsayan Katılım Öncesi Ekonomik Program belgesinden "katılım" ifadesinin, Fransa'nın ısrarı ile çıkarılması, Ankara'da rahatsızlık yarattı. İtirazını resmen kayda geçiren Türkiye'nin bu konudaki rahatsızlığını, Fransa ile son dönemde sıkılaştırılan ikili temaslarda dile getirmesi bekleniyor.

Türk diplomatik kaynakları, Türkiye ile Fransa arasında son dönemde istişare ve ziyaretlerin sıkılaştırıldığına dikkat çekerek "Fransa ile görüşmelerimizde AB sürecine verdiğimiz önemi her fırsatta dile getiriyoruz, bizim için tek hedef tam üyelik deniliyor. Spesifik bir sorun olursa bunu da söylüyoruz" dediler.

Aynı kaynaklar "Önemli olan, sık sık temasların olması ve her fırsatta Türkiye'nin tek hedefinin üyelik olduğunu belirtilmesidir" şeklinde konuştular.

Fransız diplomatik kaynaklar da, iki ülke arasında yoğunlaşan diyaloğa vurgu yaparken "Temel varsayım, her iki taraf, diğer tarafın pozisyonunu bildiği. İsteğimiz de, gereksiz tartışmalara angaje olmayacağımız bir yol bulmaktır" dediler.

ANKA