kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Koza Han'da defile izledi Camide Kuran dinledi

İsmet ACAR- Umut TÜTÜNCÜ / SABAH
İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth ve eşi Philip, Türkiye gezisinin ikinci gününde Bursa'yı gezdi. Koza Han'ı ve Yeşil Cami'yi ziyaret eden konuklara Bursalılar büyük ilgi gösterdi..
İngiltere Kraliçesi II'nci Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Türkiye gezisinin ikinci gününde Bursa'da büyük ilgi gördü. Kraliçe II'nci Elizabeth ile Prens Philip, programlarının ilk durağı olan Koza Han'ın kapısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından karşılandı. Koza Han'a girişinde iki dükkanı gezen Kraliçe Elizabeth'e eşarplar hakkında bilgi verildi. Eşarpları çok beğenen Kraliçe II'nci Elizabeth'e ayrıca, kahverengi ve üzerinde Osmanlı tuğrası ve motifleri bulunan eşarp hediye edildi. Kraliçe, Koza Han'da İngiliz Konsolosluğu'nun bir ay önceden belirlediği üç dükkanı ziyaret etti. Kraliçe ve beraberindekiler Koza Han'dan toplam bin 350 YTL'lik alış veriş yaptı. Kraliçe Elizabeth daha sonra eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'le öğle yemeği için Koza Han'ın Şadırvan bölümüne geçti. Kraliçe gelmeden önce, davetliler "ayağa kalkmamaları" ve "sigara içmemeleri" konusunda uyarıldı. Kraliçe ve eşi Prens Philip, ayrı ayrı masalarda oturdu. Bursa Klasik Türk Musikisi Korosu'nun eşliğinde düzenlenen yemekte, Kraliçe Elizabeth'e zeytinyağlı enginar, fava, yaprak sarma, patates yatağı üzerine kuzu budu, kuşkonmaz gratin, kızarmış hellim peyniri, dondurmalı kazandibi ile kristal bardakta alkolsüz hazırlanan içecekler ikram edildi. Yemeğin ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ''Dünden Bugüne Yansımalar'' adlı defile düzenlendi.

BİN 350 YTL'LİK ALIŞ VERİŞ
Kraliçe Elizabeth, Türk el sanatları motiflerinin bulunduğu kıyafetlerin kullanıldığı defileyi ilgiyle izledi. Defilenin son bölümünde, iki mankenin Türk ve İngiliz bayraklarının resmedildiği kıyafetlerle podyuma çıkması izleyicilerden alkış aldı. Kraliçe Elizabeth ile Prens Philip, daha sonra yağmura rağmen yürüyerek Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'ne geçti.