kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Türkiye'nin en iyileri Başkent'te buluştu

'Chef 8'de her masa ayrı bir tattı... Herkes diğer masaları merak edip kıskanıyordu... Her bir ekip, birbirlerinden farklı 8'er yemekten oluşan gurme mönülere imza attı. Her bir yemek, Kavaklıdere şarapları 'Ancyra Seri' eşliğinde profesyoneller ve öğrencilerden; 8 bayan ve 8 baydan oluşan servis ekibi tarafından sunuldu. Tüm bunlar nerede mi oldu? Ankara'da... Geçen hafta sonu Ankara'da lezzet şöleni yaşandı. Türkiye Aşçılar Federasyonu İkinci Başkanı Zeki Alagöz ve birçok aşçı ile biraraya geldim. Türkiye'nin en seçkin aşçıları, Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen etkinlikte 'tatlı bir rekabet' yaşadı. Ben de onlara şahit oldum.

MUTFAĞIMIZI TANIYALIM
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin 'Chef 8' adlı etkinliğinde, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden Türk şef aşçılar, konuklara sunumlar yaptı. Etkinlikte, konuklar yemeklerin nasıl hazırlandığını görme fırsatını buldu. Yemeklere göre Kavaklıdere'nin kırmızı, beyaz ve tatlı sert şarap sunumları yapıldı. Yemek servisleri de Hacettepe Üniversitesi Turizm Bölümü öğrencilerince gerçekleştirildi. Türk Mutfağı, pide, kebap ve dönerden ibaret değildir. Bizim tencere, fırın yemeklerimiz, zeytinyağlılarımız var. Bunlar yurtdışında tanınmalı'' diyen Türkiye Aşçılar Federasyonu İkinci Başkanı ve Ankara Sheraton Oteli Başaşçısı Zeki Açıköz, "Beş yıldızlı otellerde her şey dahil hizmet sunmakla Türk Mutfağı tanıtılmaz. Önemli olan dışarıda Türkiye'yi temsil edecek aşçılar yetiştirmek... Türk aşçısı, Türk yemeklerini en iyi biçimde pişirmelidir. Bize, 'Siz Fransız Mutfağı'nı iyi biliyor musunuz?' diye sormazlar yurtdışında" görüşünde... Bu arada dernek, Türkiye'deki bayan aşçı sayısını artırmak için de çalışmalar yapıyor.

SONUÇLARINI VERİYOR
Yemekte Kavaklıdere'nin sahiplerinden Ali Başman'la da sohbet ettik. Kavaklıdere'nin 2008 yılında da yeni bağ yatırımları ve yeni şaraplarıyla sektörde öncülüğünü sürdürmeye devam ettiğini belirtti. Şirket, başta Ege bölgesi olmak üzere toplam yedi bölgede yapmış olduğu bağcılık çalışmalarının sonuçlarını serilerine yansıtmaya başlamış. O gece özellikle 'Ancyra Seri'sinin Öküzgözü'nü çok beğendim. Çünkü kırmızı şarabı hafif serin içmeyi seviyorum, bu da bu şaraba çok yakışıyor. Bu şarap; canlı vişne renkli, kiraz ve çilek gibi taze kırmızı meyve aromalarıyla burunda ve damakta yumuşak tanenli ve dengeli...