kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

F1 rekabeti Kuruçeşme'yi harekete geçirdi...

İster küresel ısınma deyin ister piyasa koşulları, mekanların sezon anlayışı giderek değişiyor. Nasıl mı? Yıllar önce yaz sezonu demek haziran sonu demekti. Tüm işletmeler hazırlıklarını buna göre yapardı. Ancak bu tarih her yıl biraz daha öne çekilmeye başlandı. Önce haziran başı, sonra mayıs derken bu yıl bir ilk gerçekleşiyor.

Mekanlar erken açılıyor
Formula 1 yarışlarının İstanbul ayağının 11 Mayıs'a alınması ve havaların erken ısınmaya başlaması, Kuruçeşme sahilinde şimdiden hareketliliğe neden oldu. Formula nedeniyle yapılacak partileri, tanıtımları ve güzel havaları kaçırmak istemeyen mekan sahipleri kolları sıvadı. İlk adımı atan ise Anjelique oldu. Doors Group'un bünyesindeki Anjelique, yaz sezonunu 24 Nisan'da açacak. Anjelique, kendine has mönüsünün yanısıra bu yıl Doors Group'un diğer üyesi Wan-na'nın Uzakdoğu lezzetlerini de ayrı mönü ile sunacak. Tabii yaza damgasını vurması beklenen 'fresh fruit martini'leri de unutmamak gerek. Bebek İskelesi'nin yanından Anjelique teknesi ile Boğaziçi'nde keyifli bir yolculuk yaparak Anjelique'te yazı, nisan ayından karşılayabilirsiniz. İkinci olarak; Reina, 8 Mayıs'ta yeni sezona başlayacak. Dünyaca ünlü bu mekanı anlatmaya fazla da gerek yok. Müziği, yemekleri ve kalitesiyle İstanbul'un adını dünya çapında duyuran Reina, bu yıl da F1 partilerinin bir numaralı tercihi olacak. Üçüncü olarak Suada 8 Mayıs'ta terasa çıkacak, camlarını açacak. Son olarak sahilin beyaz gelini Sortie yaz için açılış yapacak. Bilindiği üzere fazla riske giremeyen Sortie'nin kapalı mekanı yok. Oysa Anjelique ve Reina'nın ani bir yağmur ihtimaline karşı kapalı mekanı var. Sortie'nin açılışı şimdilik 9 Mayıs olarak kararlaştırılmış.

Bebek'te yaz başka olacak
Hazır yazlıklardan bahsetmeye başlamışken Bebek'e kadar uzanalım dedim. Çünkü Bebek her gün yazılıp çiziliyor, mekanlara hep yenileri ekleniyor. Bebek'in son bombası Kitchenette... Kitchenette Etiler'den Bebek'e indiğinizde, sağ tarafta kalan otobüs durağının arkasında, eskiden Chinatown, sonra pırlantacı olan üç katlı eski bir binanın yeni kiracısı... 36 bin Euro kira ile Doors Group'a geçti. Şaka gibi ama Kırıntı, Midpoint, Kitchnette, Lucca, Milagro, Le Pain Quaditien, The House Cafe, Mangerie, Lulu's, La Favoritta, Starbucks, Gloria Jeans Coffee ve daha sayamadığım birçok mekan bu yaz Bebek'te. Bu da demek oluyor ki, Bebek'te bu yaz savaş var. Tabii bu yoğunluğun trafiğe yansımaları ne olacak, Allah bilir! Herkes Kuruçeşme'nin trafiğinden şikayet ederdi, bu yaz Bebek trafiğini konuşacağız bence...

Kitchenette'nin yükselişi
The Marmara Otel'in giriş katında, 1990 yılından bu yana hizmet veren The Marmara Cafe yerini Kitchenette'e bırakmaya hazırlanıyor. Mayıs ayının ilk haftasından itibaren burası Kitchenette... Kendine has çizgisi ve müdavimleri ile bir döneme damgasını vuran, herkesin buluşma noktası olan The Marmara Cafe, yine sıcak atmosferi ile iddialı olan Kitchenette olacak. Bu mekan, ilk olarak 2005'te Addres İstanbul'da açılmıştı. Ardından Kanyon, Capacity, İstinye Park ve Astoria'da şubeler açtı. Son şubesini Bebek'te hizmete sokan mekan, duydum ki Beyoğlu Tünel'de de şube açacak. Bu arada İstinye Park Kitchenette, gece 23.00'dan sonra hafif Anjelique havasına girecek ve bir nevi kulüp gibi çalışacak. Ayrıca İzmir ve Mersin'de bulunan Forum Alışveriş Merkezleri'nde açılan Kitchenette'ler markanın İstanbul dışındaki müdavimleri ile de buluşmasını sağladı.