kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Erkekler neden kaçar?

Ah! Z(av)allı kadınlar. Artık şunu kabul etmelisiniz ki, 'giden sevgilinin arkasından ağlamak kendi aptallığınızdan kaynaklanıyor!' Ama durun! Eğer şimdi yazacağım yazıyı dikkatlice okursanız bundan sonra önünüze çıkacak erkeği etkisiz hale getirebilirsiniz! Nasıl mı? Şöyle: Sezgisel olarak diyebilirim ki, günümüz ilişkileri baştan tırnağa değişti. 'Klasik tutku modeli!' nin yerini 'Yusuf Yusuf modeli!' aldı. Peki, eskiden ilişkilerde 'klasik tutku modeli' nasıldı? Şöyle bir şeydi: "Sevmek tümüyle kendisi olmak demek değildi. Kendisini kaybetmekti. Kendini vermekti. Hatta büyük olasılıkla başka birine bağımlı olmaktı. Aşk; bir erkeğin ya da bir kadının başına gelebilecek en heyecanlı serüvenlerden biriydi." Peki öyleyse, günümüz ilişkilerinde 'Yusuf Yusuf modeli' nasıl? O da şöyle bir şey: "Sevmek tümüyle kendisi olmaktır! Kendisini kaybetmeyip, alacağını aldıktan sonra 'Yusuf Yusuf!' deyip tabana kuvvet kaçmaktır."

BÜYÜK TUTKU MODELİ
Şimdi gelelim gözü yaşlı kadınların sorduğu o büyük soruya: "Her şey bu kadar iyiyken beni nasıl terk eder?" Bir kere baştan şunu söylemeliyim ki, bu tarz bir soru nedense beni 'kıl!' ediyor. O anda içimden o kadınlara karşı şu soruyu sormak geçiyor: "Sen kimsin?" Hatta biraz daha ileri gidip şu soruyu da yanında 'bonus!' olarak soruyorum: "Ortaçağ savaşçısı ile günümüzün büro çalışanı arasında bir özdeşlik olduğuna gerçekten inanıyor musunuz!?" Şayet bu soruya cevabınız "Evet" ise, Allah aşkına bu yazıyı okumaya devam etmeyin. Yok! Şayet cevabınız "Hayır" ise, size şu gerçeği söyleyeceğim: Erkek ve kadın türünde değişim ve başkalaşım olmasa da, düşüncelerinde devrim oldu. Bu devrimin adına da 'değerlerin değişimi' dendi. Ne yazık ki 'büyük tutku modeli'nin yerini 'aşksız sevişme modeli' aldı.

KADININ KİMLİĞİ
Bence kadınların sorması gereken tek gerçek soru var: "Günümüz erkeği kadına karşı neden ilgisini kaybetti?" Lafı dolaştırmayacağım. Aklınızı bulandırmayacağım. Bana göre tek bir nedeni var. O da şu: Kadın, kimliğini kaybetti! Ne demek bu? Aynen şu demek: "Kaçanla kovalayan yer değiştirdi artık. Eskiden ilişkilerde erkekler kadınları bağrına basardı. Kadınlar da onlardan mümkün mertebe kaçardı. Şimdiki kadınlar ise erkeği bağrına basıp, onlara her şeylerini veriyorlar. Kendilerini ateşe atıyorlar."