kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Senna, piste giren köpeğe çarpmıştı.

Piste giren köpek nedeniyle dava

Hande ŞARMAN / HABER MERKEZİ
İstanbul Park Pisti'ndeki Formula 1 yarışında piste giren köpekler kazaya neden olunca, "Türkiye'ye ceza verilecek mi?" tartışması başladı. İstanbul Park Pisti'ndeki Formula 1 organizasyonunun GP2 yarışında piste giren bir köpeğin yol açtığı kaza yüzünden Bruno Senna'nın aracının ön kanadı ve ön sağ süspansiyonu hasar gördü. Bu olaydan bir süre sonra piste başka bir köpeğin girmesi nedeniyle de güvenlik aracı piste çıkmak zorunda kaldı. Köpeklerden biri telef oldu.

'MEN CEZASI GELMEZ'
Köpeğe çarptığı için kaza yapıp yarışma dışı kalan F1 pilotu Bruno Senna ile takımı Türkiye organizasyonunu mahkemeye vereceğini açıkladı. Formula 1 yarış direktörü Charlie Whiting ise yaptığı açıklamada, yarış komiserleri ve organizatörlere sorumluluklarını anımsatarak "Türkiye'ye men cezası verilmesi sözkonusu olamaz" dedi. Kazayla ilgili görüşler şöyle:
Kaan Özşenler (Ralli Co-pilotu): "Kasıt ve ihmal yok. Köpek, burnunun sığdığı her yerden geçer. Piste giren köpek değil de insan olsaydı çok daha zor durumda kalırdık. Bu bir ihmal değil. O nedenle ceza gelmeyecektir."
Volkan Işık (Ralli pilotu): "Türkiye ceza almaz. Men cezası kaza daha büyük olsa gündeme gelirdi. Ancak Türkiye'nin kulağı çekilebilir."
Haberin fotoğrafları