kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eczane sahipleri, dükkanlarının vitrinine "Geleceğimizin kararmaması için vitrinlerimizi karartıyoruz" yazılı afişler astı.

Eczacılardan vitrin karartma eylemi

TBMM'den geçirilmek istenen sağlık ve eczacılıkla ilgili bazı düzenlemeleri protesto eden eczacılar, yarınki Eczacılık Günü'ne kadar vitrin karartacak..
İstanbul Eczacı Odası'nın "Geleceğimizin kararmaması için vitrinlerimizi karartıyoruz" eylemi başladı. Oda'dan yapılan açıklamaya göre, yarınki Eczacılık Günü'ne kadar sürecek eylemde, bazı eczanelerin vitrinine "Geleceğimizin kararmaması için vitrinlerimizi karartıyoruz" ve "Uyarıyoruz, ilacın eczane dışında satılması ve reklamı sağlığa zararlıdır, izin vermeyeceğiz" yazılı afişler asılmaya başlandı.

KAMU SAĞLIĞINI ETKİLER
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör, TBMM'den geçirilmek istenen sağlık ve eczacılıkla ilgili temel bazı düzenlemelerin, ilaçla eczacı arasındaki bağı koparacağını, ilacın eczane dışına çıkaracağını, ilacın tanımının değişeceğini ve sonuç olarak da kamu sağlığını olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Bu nedenle bu yıl Eczacılık Günü'nü bir "eylemlilik günü" olarak düzenlediklerini belirten Güngör, "(Geleceğimizin kararmaması için vitrinlerimizi karartıyoruz) eylemimiz, mesleğimizle ilgili tüm olumsuz gelişmeleri kamuoyunun gündemine taşımayı amaçlayan ve eczacının bu sürece kayıtsız kalmayacağını vurgulayan haklı ve demokratik eylemdir" dedi.