kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdoğan Bayraktar

TOKİ'ye borcunu 1 ayda kapatana % 25 indirim

2006 sonuna kadar TOKİ'den konut alanlar borcunu 21 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında kapatırsa, yüzde 25 indirim uygulanacak..
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2006 yılının sonuna kadar sattığı konut ve işyerlerinden kaynaklı alacakları için indirim kampanyası başlattı. Kampanyaya göre, borcunu 21 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında ödeyen vatandaşlara yüzde 25 indirim yapılacak. 75 bin kişiyi ilgilendiren uygulamadan yararlanabilmek için 21 Mayıs'tan itibaren konutların satışına aracılık eden bankaların şubelerine başvuru yapmak gerekiyor. Taksitlerinin bitimine 12 aydan az kalmış konut ve işyerlerinin alıcıları ise borçların erken kapatılmasına yönelik indirim uygulamasından yararlanamayacak.

3-6 AY VADE SEÇENEĞİ VAR
Borçlarını peşin kapatmak isteyenlere yüzde 25 indirim uygulanan kampanyada, 3-6 ay vadeli kapatma imkânı da sunuldu. Buna göre, borcunu 3 eşit taksitte kapatmak isteyenlere yüzde 23 ve 6 eşit taksitte kapatmak isteyenlere ise yüzde 21 indirim yapılacak. Borç kapatmak için 20 Haziran'dan sonra yapılacak başvurulara indirim uygulanmayacak. Borcunu erken kapatmak isteyenler, ilgili bankalardan kredi de kullanabilecek. Uygulamayla, konut ve işyeri alıcılarına, borçlarını daha düşük tutarda kapatma olanağı getirilirken, TOKİ de nakit kaynaklarını güçlendirmeyi amaçlıyor. TOKİ, 15 yıla varan vadelerle konut sattığı için, erken ödemede indirim uygulaması ile tahsilatı hızlandırmayı hedefliyor. Kampanya ile ilgili açıklama yapan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, toplu parası olan vatandaşın, bankaya parasını koyarak faizi ile konut taksidi ödediğini belirterek, "Bu nedenle, peşin ödemeyi sağlamak için yüksek indirim yapmak zorundayız. Aksi halde vatandaş, parasını bankaya koyup, faiziyle taksitlerini ödemeyi sürdürür'' dedi.