kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

'TÜSİAD açıklamamızı zahmet edip incelemedi'
DEVLET
Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD'ın hükümete gönderdiği belirtilen mektup ellerine geçtiğinde gereken cevabı vereceklerini belirterek, "Benim edindiğim izlenim, TÜSİAD, bizim yaptığımız açıklamayı zahmet edip incelememiş. Dolayısıyla bir iletişim eksikliği var. Bunu gidereceğiz'' dedi. Bakan Şimşek, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Elazığ'da, gazetecilerin, TÜSİAD'ın hükümete mektup gönderdiğine ilişkin haberleri hatırlatmaları üzerine, böyle bir mektubun henüz ellerine ulaşmadığını, bu nedenle yorum yapmak istemediğini söyledi. Bakan Mehmet Şimşek "Bir iletişim eksikliği var. Bunu gidereceğiz.Elimize ulaşınca gereken cevabı veririz'' dedi.

Kira artışlarına sınırlama geliyor
MECLİS
Adalet Komisyonu tarafından oluşturulan alt komisyon, kiracı-ev sahibi ilişkilerini yeniden belirleyen düzenlemeleri kabul etti. Buna göre kira artışları bir önceki yılki üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışını geçemeyecek. Kira sözleşmelerine ÜFE'den daha yüksek artış yazılamayacak. Dövizle ev kiralayanlar ise beş yıldan önce artış yapmayacak. Ev sahipleri, kiracıları "Almanya'dan oğlum geliyor" diye evden çıkartamayacak. Adalet Komisyonu tarafından oluşturulan alt komisyon, 649 maddelik tasarının 502 maddesini kabul etti. Bu yasama yılı sonuna kadar çıkartılması planlanan tasarının, kiracılarla ilgili önemli maddeleri de alt komisyonda kabul edildi.
Zübeyde YALÇIN / ANKARA

'380 milyar kwh güneş enerjisi potansiyeli var'
ENERJİ
ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin zengin bir güneş enerjisi kaynağına sahip bulunduğunu belirterek, ülke genelinde güneş termik enerji potansiyelinin yılda 380 milyar kilowaatsaat (kwh) olarak belirlendiğini söyledi. Bakan Güler, Türkiye'nin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli konusunda düzenlediği basın toplantısında, Bakanlık olarak güneş enerjisi konusunda 1,5 yıl önce başlattıkları çalışmanın sonuçlandığını, bu çalışma ile Türkiye'nin bu alanda yatırım yapılabilecek alanlarını belirleyerek yatırımcıların dikkatine sunduklarını bildirdi. Türkiye'de güneş enerjisi konusunda yapılabilecek çok büyük proje ve imkanların olduğunu dile getiren Güler, söz konusu çalışma ile yatırımların önünü açtıklarını kaydetti.