kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kader Arkadaşım' şarkısını Hüseyin Emre'ye yaptım

İLİŞKİLİ HABERLER
'Kader Arkadaşım' şarkısını Hüseyin Emre'ye yaptım
* Albümlerinizden çok para ka-zandınız mı?
Bu plaklardan para kazanmadımhiç. Ben sadece sahneden kazan-dım, bir de maneviyat...

* Nasıl kazanmazsınız, albümle-riniz satış rekorları kırdı?
Ben ilk kez 90'da tam 15 albümyaptıktan sonra plak şirketime "Benne kadar para alacağım" diye sor-dum. Bana kimse "Şu plaktan bukadar alıyorsun" demedi ki...

* Nasıl yani?
Plağımı yapan insana çok güven-miştim. Çünkü benim Adana Osma-niye'den hemşerimdi. Emre müzik-Hüseyin Emre. 28 albümü aynı fir-maya yapan tek kişiyim ben. Aynızamanda da en büyük vefasızlık ör-neğini gören biriyim. 28 albümdentoplasanız, aldığım para bir ev para-sını geçmez. Oysa tek bir albümetek bir kişiye 450 bin dolar verdiğinibiliyorum. O yüzden 'Kader Arkada-şım' diye bir şarkı yaptım işte...Dostluğa inancım da kalmadı. İn-sanların özü, içi yüreğinden çıkanses senkron olmalı.

* Nasıl bir vefasızlık gördünüz?
Gün geldi her şey değişti. Plakşirketim benden çok daha üst sevi-yelere geldi. En son albümü yaptığı-mız sıralarda klip çekmedi ve bana"Dost kalalım ama ticari ilişkim bit-ti" dedi. Bu olay beni çok üzdü, yık-tı. Vertigo oldum üzüntümden.

* Dostluk kaldı mı peki?
Ben bu olaydan sonra onundostluğuna da inanmadım ki. Çün-kü menfaat beklemeden dostluğuyapan benmişim. Beraber büyüttü-ğümüz çocuğun; kızımın düğünüoldu, bir çiçekle bir altın gönderdi.

* Ne yaptınız?
Başka bir müzik şirketine geç-tim. Son iki albümüm Ati Müziketiketli. Gerçekten çok üzüldüm.