kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan Erdoğan: "Sendikalardan bunu beklemezdim"

ANKA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen sendikaların Taksim ısrarını anlamadığını söyledi. Erdoğan, "Sendikalardan bu tavrı beklemezdim" dedi.

Başbakan Erdoğan bir grup milletvekiliyle AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Sabah başlayan ve 4 saat süren kahvaltılı toplantıda Erdoğan, 1 Mayıs nedeniyle İstanbul'da yaşanan olaylara da değindi. Edinilen bilgilere göre dünyanın birçok yerinde 1 Mayıs kutlandığını ve Türkiye'dekine benzer olayların yaşanmadığına dikkat çeken Erdoğan, sendikaların Taksim ısrarını anlamadığını söyledi. Erdoğan'ın, sendikalardan böyle bir tavır beklemediği ve "sendikaların bu kadar ısrarcı olacağını bilseydik Taksim'i açardık" dediği belirtildi.

UZLAŞMA ÖNERİSİ

Kapatma davasının ardından partinin bundan sonra izleyeceği yol haritasını belirlemek için milletvekilleriyle görüşmelerini sürdüren Erdoğan, konuyla ilgili milletvekillerinin görüşlerini de dinledi. Bazı milletvekilleri Erdoğan'a Anayasa değişikliği konusunda muhalefet ile uzlaşılması gerektiğini iletirken, Erdoğan'ın bu çağrıya, "Kiminle, neden uzlaşalım?" diye yanıt verdiği öğrenildi. Erdoğan'ın milletvekillerine partinin kapatılmayacağına inandığını söylediğini, ancak bu sürecin ekonomiye zarar verdiğini söylediği bildirildi.