kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hastaneler gösterici doldu

Yeni Haber
1 Mayıs göstericilerinin Taksim'e girmesine izin vermeyen güvenlik güçlerinin sert müdahaleleri ve yoğun olarak gaz bombası kullanmaları civardaki hastanelerin bir anda gazdan etkilenen göstericilerin akınına uğradı.

* 1 MAYIS GÖSTERİLERİ-GALERİ

TTB Merkez Konseyi üyesi Ali Çerkezoğlu sabah 6.30'dan itibaren çevre hastanelere onlarca göstericinin geldiğini söyledi. Çerkezoğlu, özellikle Şişli Eftal Hastanesine gelenlerin solunum yetmezliğine varan nefes alma güçlüğü ve zehirlenme belirtileri nedeniyle ilk yardım yapıldığını anlattı.


POLİSTEN GAZ BOMBASI DÜŞTÜ

Çerkezoğlu, acil servisin önünde bir polisten düşen gaz sombasının patladığını anlattı. Yoğun gazın çalışmaları aksattığı ve çalışanları etkilediğini ifade eden Çerkezoğlu, yetkililerden bu yoğunlukta gaz bombası kullanılmamasını istedi.

HASTANELERDE 1 MAYIS ALARMI


Şişli ve Beyoğlu'ndaki hastanelerin 1 Mayıs dolayısıyla olağanüstü durumlara karşı hazırlıklı olması istendi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, oluşabilecek olağanüstü durumlara karşı Şişli ve Beyoğlu'ndaki hastanelerin özellikle acil servisleri hekim ve ekipman yönünden desteklendi. Şişli ve Beyoğlu ilçesindeki hastanelere gönderilen yazıda, oluşabilecek olağanüstü durumlara karşı hazırlıklı olunması talimatı verildi. Özel hastanelere de bilgi verilerek, 1 Mayıs'la ilgili gelecek acil vakaların sevk edilmemeleri ve gereken müdahalenin yapılması istendi.

* Dünyadaki 1 Mayıs gösterileri

Öte yandan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Ambulans Hizmetleri de 36 ambulansı bölgede çıkabilecek olaylar için hazır bekletiyor. Bu kapsamda Taksim Meydanı'nda 4 ambulans hazır tutuluyor.

AA