kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Osman Yıldırım

Danıştay kararında yok sayılan dilekçe

Göksel ÇAĞLAV - ANKARA
Danıştay hükümlüsü Yıldırım cezaevinden mahkemeye gönderdiği dilekçede, saldırgan Arslan'ın, Yeşil'le de ilişkisi olduğunu iddia etti..
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Danıştay saldırısıyla ilgili gerekçeli kararında yer vermediği hükümlü Osman Yıldırım'ın cezaevinden mahkemeye yazdığı dilekçelerin, önemli bilgiler içerdiği ortaya çıktı. Dilekçelerde, saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım, Ergenekon kapsamında tutuklanan Veli Küçük, Muzaffer Tekin gibi isimlerle ilişki içinde olduğu iddia ediliyor. Mahkemenin gerekçeli kararında "Saldırı türban örtüsü gerekçesiyle işlendi" denilirken, Yıldırım'ın dilekçeleri ise yapılan incelemeler sonucunda genel bilgiler içerdiği ve somut ifadeler bulunmadığı için dikkate alınmadı. Kendisini "barcı, dinsiz" olarak niteleyen Yıldırım dilekçelerinde, Alparslan Arslan'ın, Ergenekon soruşturmasının şüphelileri Muzaffer Tekin, Veli Küçük ve Ayhan Parlak'la ilişkisi olduğunu ve destek aldığını iddia etti. Yıldırım, Arslan'ın, adı Susurluk ve JİTEM'le gündeme gelen "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'la da bağlantılı olduğunu öne sürdü.

DARBE BEKLENTİSİ
Yıldırım Yeşil için "Alparslan'ı tanıyan Bingöllü insanlar, Yeşil kod isimli Mahmut Yıldırım Alparslan'ın köylüsü ve babasının okul arkadaşı olduğunu söylemektedir" dedi. Yıldırım dilekçesinde ayrıca, emniyetteki sorgusunda polis memurunun "Konuş bak, 'Alparslan yaptım, ettim' diyor. Ne zaman çıkacağını bile hesaplamış. Ve darbe çıkacak ben de çıkacağım" diyerek baskı yaptığını belirtti ve "Alparslan'ın bu darbe cümlesi ve 1 hafta sonra Atabeyler çetesinin yakalanması, Alparslan'ın ne demek istediğini anlatıyor. Atabeylerle hareket ettiğinden hiç kuşku yok" ifadelerine yer verdi.