kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şişli ve Taksim'de neler oluyor? VİDEO

Yeni Haber
Polis Şişli'den Taksim'e yürümek isteyen grubu engelliyor. Polis göstericilere su sıkıyor.

*Video görüntülerini izlemek için tıklayınız...

ŞİŞLİ'DE TANSİYON GİDEREK YÜKSELİYOR


1 Mayıs kutlamaları İstanbul'da yer yer çatışmalara sahne oluyor.

CHP Şişli İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup CHP'li ve Türk-İş e bağlı bazı sendikalar Taksim'e çıkmak üzere burada bekleyişlerini sürdürüyor. İlçe başkanlığı önündeki gruba katılmak için Şişli'nin ara sokaklarından harekete geçen bazı küçük grupların da polisin barikatıyla karşılaşması yer yer küçük çatışmaların yaşanmasına neden oluyor.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin aldığı bölgede, polis ara sokaklarda yoğun olarak gaz bombası kullanarak toplanan grupları dağıtmaya çalışıyor. CHP Şişli İlçe Binasında bazı parti ve sendika yetkilileri de zaman zaman, konuşma yaparak 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkma kararlılığını dile getiriyor. Konuşmaların yanı sıra alanda sürekli müzik yayını yapılıyor.

PANGALTI'DA PANZERLİ MÜDAHALE

1 Mayıs'ı kutlamak için Halaskargazi'de toplanan gruba polisin gaz bombasıyla müdahale etmesinin ardından, gruplar ara sokaklardan Pangaltı'ya kaçtı. Polis burada grubun üzerine gaz bombası atarak ve panzerlerle su sıkarak dağıtmaya çalışıyor.


OSMANBEY'DE GERGİN BEKLEYİŞ

1 Mayıs işçi bayramını kutlamak için sabahın erken saatlerinde Halasgargazi ve Osmanbey toplanan grupların gergin bekleyişi sürüyor. Sık sık slogan atan gruplara sabah saatlerinde polisin sert müdahalesi olmuştu. Osmanbey'de toplanan gruba ise polis dağılmaları uyarısında bulundu. Dağılmaları üzerine müdahale eden polise göstericiler de kaldırım taşları atarak karşılık verdi. Polis panzerlerinin sürekli hareket halinde olduğu gözlenen Osmanbey'de Taksim'e doğru yürüyüşe geçmek isteyen grup sokak aralarında da gösterilerini sürdürüyor. Polis panzerlerin yanı sıra yaklaşık 50 kişilik robocop da slogan atan gruplara müdahale hazırlığı yapıyor.

* 1 MAYIS GÖSTERİLERİ-GALERİ

* KARE KARE DÜNYADAKİ 1 MAYIS GÖSTERİLERİ- GALERİ