kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet İşbitiren

Polis şefi, Göktepe davası sanığı çıktı

SABAH
Sakarya'daki bir DTP'linin öldüğü olaylarda görev yapan Emniyet Müdür Yardımcısı İşbitiren'in gazeteci Metin Göktepe davasında yargılandığı ortaya çıktı..
Sakarya'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) düzenlediği ve bir kişinin kalp krizinden öldüğü 'Kültür ve Sanat Gecesi'nde çıkan olaylarda görev yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet İşbitiren, tanıdık çıktı. İşbitiren'in, gözaltında ölen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe olayında sanık olarak yargılandığı ortaya çıktı. 8 Ocak 1996'da görev başındayken gözaltına alınan ve sonra Eyüp Spor Salonu'nda cesedi bulunan Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe'nin davasında sanık olarak yargılanan İşbitiren o tarihte emniyet amiri rütbesindeydi. Davada tanık gazetecilerin de teşhis ettiği İşbitiren delil yetersizliğinden beraat etmişti. 1998'de Sakarya'ya başkomiser olarak atanan İşbitiren 2004'te emniyet müdür yardımcılığına yükseldi. Öte yandan etkinlikte linç girişiminde bulunan bine yakın kişinin eylemiyle ilgili cumhuriyet savcılığı, dört ayrı soruşturma başlattı. Savcılık, eylem yapan kişilerle ilgili izinsiz yürüyüş ve gösteri yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatırken, olay sırasında işyerlerine verilen zarar ve DTP'li Ebubekir Kalkalı'nın ölümünde ihmal olup olmadığının belirlenmesi için emniyet güçleri hakkında soruşturma açıldı.

15 KİŞİ GÖZALTINDA
DTP'lilerin PKK'lılar için saygı duruşunda bulunduğu iddiasıyla ilgili de soruşturma sürdürülüyor. Olayın incelemeye alınan görüntülerinde belirlenen 15 kişi ise gözaltına alındı. Esnafın 10 bin YTL dolayındaki zararını da valilik karşılayacak.