kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karşılıklı suç duyurusu

Yeni Haber
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

* KARE KARE DÜNYADAKİ 1 MAYIS GÖSTERİLERİ- GALERİ

Taksim Meydanı'na yürümeyi iptal ettiklerini açıkladıktan sonra DİSK Genel Merkezi'nde bir basın açıklaması yaptı. İstanbul Valisi Muammer Güler'in yaptığı suç duyurusunun ardından savcılığın konuyla ilgili süreci başlattığını belirten Süleyman Çelebi, "Biz de İstanbul Valisi Muammer Güler, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında suç duyurusunda bulunacağız." dedi. Polis tarafından kullanılan gaz bombalarını gösteren Çelebi, "Şu anda elimde tuttuğum bomba, modelini bilmiyorum herhalde daha fazla gaz çıkarıyormuş. Her 15 dakikada bir bu gaz bombalarından atıldı. Hastaneye bile atıldı." açıklamasını yaptı.

Polisin tutumu ile ilgili soru üzerine Süleyman Çelebi, polislerin de 14-15 saat çalışan insanlar olduğunu belirterek onların da amirlerinden aldıkları talimat gereği hareket ettiklerini belirtti. Çelebi, "Bu konuda bütün talimatlar birinci derece Vali Güler, Emniyet Müdürü Cerrah ve onların amirlerindendir. Burada elimizde olan bütün belgelerle Vali, Emniyet Müdürü ve içişleri Bakanı hakkında soruşturma açılması noktasında suç duyurusunda bulunacağız."dedi. Bugün DİSK binası içinde Avrupa Parlamentosu'ndan milletvekillerini de olduğunu söyleyen Çelebi, hükümetin bugün yaşananların hesabını Avrupa'da da vereceğini söyledi.

CİHAN