kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Güleç

Ölüm istatistiklerini inceleyip Alman halkının tabutçusu oldu

ŞAH TANYERİ
Bir Almanya seyahati sırasında dikkatini çeken tabutu ve ölüm istatistiklerini inceleyip 2 ortakla üretimine soyunan Konyalı girişimci, yılda 35 bin tabutu başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediyor..
Anadolu sayfamıza ikinci kez bir tabut ihracatçısının başarısını alıyorum bu hafta. Konu sevimli gelmese de, okuduğunuzda girişimcilik ruhuna şapka çıkaracağınıza inanıyorum. Hikayenin kahramanı Gürtaş Ahşap Mobilya şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güleç, iş hayatına Konya'da marangoz atölyesinde kapı, ahşap mobilya üretimiyle başlayan bir girişimci. Bugünkü başarısının ürünü tabutla ilk göz teması, bir akrabasını ziyaret için gittiği Almanya'nın Stutgart kentinde gerçekleşir. Bir cenaze aracında gördüğü mobilya görünümlü tabut dikkatini çeker. Bu ziyaret sırasında tanıştığı Alman arkadaşının cenazesi için 2000'li yılların başında tekrar bu ülkeye gittiğinde, töreni baştan sona izler. Tabutları ve ölüm istatistiklerini inceler. Kendi ifadesiyle farklı ve büyük bir sektör olduğunu anlar. Kârı görür, bu işi yapmaya karar verir. Üretici, depocu, tüketici zinciri içinde Fransız, Alman, Belçikalı üreticilerle görüşür. Niyetini açıkladığında, "sipariş veririz" derler. İstikrarlı bir iş olduğuna kanaat getirip fabrikayı kurma kararı alır. Antalya OSB'de 10 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasını 2003 yılında faaliyete geçirir. Aynı yıl Hollanda'ya tabut sevkiyatına başlar.

YUNAN DA TABUT İSTİYOR
Halen ağırlıklı olarak Almanya, İngiltere ve Hollanda'ya tabut ihraç ettiğini belirten Ali Güleç, ABD, Belçika, İspanya ve Yunanistan'dan da talep geldiğini bildirdi. Güleç tabutun yanı sıra haç, yastık, döşeme gibi tabut malzemelerini de ürettiklerini söyledi. Yıllık 80 bin tabut üretim kapasitesinin 35 binlik bölümünü kullandıklarını ve tamamını ihraç ettiklerini anlatan Güleç, ayrıca Alanya'dan Bodrum'a kadar sahil bölgesinde yerleşik tüm yabancı konukların tabut ihtiyacını da karşıladığını söyledi.