kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Antalya, Mayorka'yı geçti devler otel peşine düştü

HACER GEMİCİ
Antalya, Avrupa'da tur operatörlerinin sattığı paket turlarda Mayorka ve Kanarya Adaları'nı geride bıraktı. Thomas Cook ve TUI otel arayışında ..
Bu sezon Avrupalı tur operatörlerinin sattığı paket turlarda, Antalya, Mayorka ve Kanarya Adalarını bile geride bıraktı. Şehir olarak Antalya'ya olan bu ilgi dev tur operatörlerini de Türkiye'ye yeni otel arayışlarına itti. Türkiye'de Magic Life ve Robinson Club'leri işleten TUİ, Antalya bölgesinde kendine yeni yerler ararken, Avrupa'nın ikinci büyük tur operatörü Thomas Cook da grubuna ait Neilson Active Holidays adı altında işletmek üzere gazete ilanları ile kiralık otel ve tatil köyü arayışına çıktı. Grup İzmir, Dalaman, Bodrum ve Antalya havalimanlarına en çok iki saat mesafede iki ya da üç otel satın almak istiyor. Edinilen bilgiye göre Thomas Cook, 5 artı 5 yıl gibi uzun vadeli bir kiralamaya imza atmak üzere otel sahipleri ile görüşmelerini sürdürüyor. Halen üç olan Robinson Club'ların sayısını beşe çıkarmak isteyen ve diğer otellerinin sayısını da artırmak üzere yer aradıklarını dile getiren TUI Holding Türkiye Danışmanı aynı zamanda Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner de Antalya'nın bu yıl kent olarak İspanya'nın ünlü tatil merkezleri Mayorka, Kanarya Adaları'nın bile önüne geçtiğini dile getirerek, "Antalya tek başına bu sezon lider turizm destinasyonu. Bu yıl turist sayısının 9 milyonu aşması bekleniyor. Doğal olarak da herkesin gözü Antalya'nın üzerinde. Böyle olunca da Thomas Cook da TUİ de diğer tur operatörü şirketler de yatak kapasitelerini artırmak istiyor" dedi.

GÜRÜL GÜRÜL GELİYOR
Avrupa'da artık Antalya'nın kurumsal bir kimliği oluştuğuna da işaret eden Baraner şöyle devam etti: "Artık Avrupa'da Antalya'yı görmemek, vizyondaki çok ünlü bir filmi görmemek gibi bir şey olarak algılanır oldu. Tabii bu başta Antalya valisi olmak üzere orada turizmle ilgili her kesimin birlikte hareket etmesinin bir sonucu. Şu anda tabiri caizse Antalya'ya turist gürül gürül akıyor. Rezervasyonlarda neredeyse tüm ülkelerden yüzde 20'lik bir artış var. Her ülkeden, her şehirden yaşanan bu hareket, şirketleri yatak paylaşım mücadelesine soktu."
Haberin fotoğrafları