kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Halka hisse satıyoruz prim olması mutlak beklenir'

Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci, Türk Telekom'un halka arzında fiyatın ucuz kaldığı iddialarına şöyle yanıt verdi: "2005'teki satış stratejikti. Gerçekleştirilen işlem, halka arz işlemi. Misyonları var. Bir prim olması mutlak beklenir"..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Halka hisse satıyoruz prim olması mutlak beklenir'
Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, halka arz edilen Türk Telekom ile ilgili, 2005'te gerçekleştirilen yüzde 55 oranındaki satışın bir stratejik işlem, çoğunluk hissesi satışı olduğunu hatırlattı ve dünyada çoğunluk hissesi satışlarında primin söz konusu olduğuna işaret etti. Kilci, "Şimdi gerçekleştirilen işlem, halka arz işlemi. Birtakım misyonları var. Küçük tasarruf sahiplerini, PTT çalışanlarını teşvik edici bir takım görevleri var. Bir prim olması mutlak beklenir" şeklinde konuştu.

KİLCİ: DAVA BEKLEMİYORUZ
Kilci, Türk Telekom'un Hazine'ye ait yüzde 15'lik hissesinin halka arzıyla ilgili düzenlenen toplantıda "Türk Telekom'un halka arzının ertelenmesi lüksü yok mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Erteleme lüksü diye tanımlamak doğru olmaz. Ancak kimsenin bizden kötümserlik tellallarının davullarını çalmamızı beklemesin. Yani birileri kötümser olacak derken biz daha kötümser olalım senaryoları, beklentilerine göre kendimizi set edemeyiz. Biz doğru olanı yaptığımızı düşünüyoruz. Piyasa şartları, birtakım aşırı kötümserlerin öngördüğü kadar kötü değil. Türk Telekom ve Türk ekonomisi açısından da oldukça ümit vaat eden bir kısa dönem öngörümüz var." Metin Kilci, fiyata ilişkin eleştiriler nedeniyle dava açılmasını da beklemediğini ifade etti. Halka arz sonrası Hazine'de kalan payın ne şekilde değerlendirileceği konuda henüz bir strateji ve planın söz konusu olmadığını, buna ilişkin değerlendirmenin önümüzdeki dönemde yapılabileceğini söyleyen Kilci, yerli yatırımcılara yapılan tahsisatın taleple ilgili bir durum olduğunu belirterek "Halka arz işlemlerinde yatırımcı gruplarına yapılacak tahsisat elde edilen taleple yakından bağlantılı. Ön talep ve talep sürecimiz var. Bu süreçler sonucunda bir değerlendirme yapılabilir" diye konuştu. Kilci, yerli yatırımcıdan yüksek talep gelmesi halinde payın artırılıp artırılmaması konusunda herhangi bir değerlendirme yapmayacağını kaydetti.

DEĞERİ BAKANLAR ONAYLADI
Kilci, halka arzda bir zaman sıkışıklığı yaşanıp yaşanmadığı konusunda ise sürecin 26 Aralık 2007 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla başladığını belirtti. Kilci "Zaman planında bir erteleme ya da yavaşlama söz konusu değil" dedi. Kilci, Türk Telekom değerlemesinin ayrı bir bir Değer Tespit Komisyonu tarafından yapıldığını, burada elde edilen sonucun Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla Bakanlar Kuruluna sunulduğunu ve değer tespit rakamının Bakanlar Kurulu kararı ile kesinleştiğini belirterek, bu rakamın arkasında Bakanlar Kurulu kararı bulunduğunu vurguladı.
Haberin fotoğrafları