kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nonda derbide golü hem Fener’e hem de alışverişe attı.

Alışverişe derbi freni

Esen EVRAN EKONOMİ
Galatasaray, Fenerbahçe maçı sırasında kredi kartı ile yapılan harcalamalar % 7.5 düştü, alışveriş merkezleri adeta boşaldı..
20 Nisan Pazar akşamı saat 19.00-21.00 arası Türkiye'yi kilitleyen Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, sosyal ve ekonomik hayatı da etkiledi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 20 Nisan günü banka kartlarıyla toplam 2 milyon 49 bin adet işlem yapıldı. Bu işlemlerin karşılığında 130 milyon 140 bin YTL harcandı. Tam bir hafta sonra, yani maçın oynandığı 27 Nisan Pazar günü yapılan işlem adedi ise 1 milyon 900 bin adede düştü. Müşteriler önceki pazar günü kartlarla 121.5 milyon YTL'lik alışveriş yaptı. Oransal olarak bakıldığında, derbi nedeniyle tüm konsantrasyonunu maça veren tüketiciler yüzde 7.5 oranında daha az harcama yaptı. Maça kilitlenen Türkiye, hafta sonlarının en büyük sosyalleşmesi olan alışveriş merkezi ziyaretlerini de maçın başlamasına iki saat kala kesti. Büyük şehirlerde alışveriş merkezleri saat 17.00'den sonra sessizliğe büründü. İstanbul'un popüler alışveriş merkezlerinden Kanyon'un ziyaretçi girişi gün toplamında bir hafta önce ile hemen hemen aynı iken, saat 17.00-21.00 arasında yüzde 37'lik düşüş yaşandı.

FENERBAHÇE HİSSESİ % 1 DÜŞTÜ
Şampiyonluk umudu suya düşen Fenerbahçe'nin borsadaki hisseleri % 0.92 düştü. FB'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı düşüşü sınırladı.
Haberin fotoğrafları