kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Minik Valiyi terleten 2. Elizabeth sorusu

Yeni Haber
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bursa Valilik makamına oturan öğrenci 2. Elizabeth'in Bursa'yı ziyaretiyle ilgili soru karşısında şaşırıp kaldı.

Bursa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı. Etkinlikler kapsamında Bursa Valisi Şahabettin Harput'un makamına oturan 6. sınıf öğrencisine gazeteciler Bursa'yı ziyaret edecek olan 2. Elizabeth hakkında soru sordu. Ziyaret öncesi ne gibi hazıklıkları olduğunu soran gazeteciye minik vali şaşkın şaşkın baktı. Makamda yaşanan gülüşmelerin ardından kendini toparlayan minik vali, en başta güvenlik tedbirleri aldıklarını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bursa Valilik makamına Bisaş İlköğretim Okulu'ndan öğretmen ve öğrencileri Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Heykel Valilik konağında gerçekleşen ziyarette Vali Şahabettin Harput, geleceği emanet edecekleri gençlere makamını bir süreliğine de olsa devretmek istediğini belirterek, koltuğunu Rıdvan İnkaya isimli 6. sınıf öğrencisine devretti. Makama oturan Rıdvan İnkaya, vali olması durumunda Bursa'da yapacakları hizmetler hakkında bilgiler verdi. En önemli konunun eğitim olduğunun altını çizen İnkaya, Bursa'nın fazla göç almasından dolayı eğitim sisteminde aksamalar yaşandığını söyledi.

Ardından telefonla önce Milli Eğitim Müdürünü, ardından ise Emniyet müdürünü arayan minik vali eğitim ve asayiş durumlarını öğrendi. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan minik Vali Rıdvan İnkaya, bir gazetecinin 'İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 6 Mayıs'ta Bursa'yı ziyaret edecek bu konuda ne gibi hazırlığınız var' şeklindeki sorusu karşısında şaşırıp kaldı. Salonda yaşanan gülüşmelerin ardından öğretmenlerinin yardımıyla geç de olsa kendini toparlayan minik vali, güvenlik tedbirleri aldıklarını söyleyebildi.

Daha sonra değerlendirmelerine devam eden minik vali İnkaya, elinde imkan olsa devlet okulları ile özel okulların eğitim seviyesini eşitlemek ve herkese eğitim imkanı tanımak isteyeceğini söyledi. Vali Şahabettin Harput, konuklarını hediyelerle uğurladı.

(AA)