kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
E.P., yaşlı komşusuna tecavüze yeltenmişti.

94 yaşında kadına tecavüzün şifresi şiddet

HÜLYA KARABA?LI ANKARA
Bursa'daki tecavüz girişimini değerlendiren Doç. Dr. Dilbaz "Şiddet aile içinde başlıyor" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
94 yaşında kadına tecavüzün şifresi şiddet
Bursa'da yalnız yaşayan 94 yaşındaki kadına tecavüz girişimi, şiddeti yeniden tartışma gündemi yaptı. Şiddet konusundaki araştırmalarıyla bilinen Ankara Numune Hastanesi başhekim yardımcısı ve AMATEM Başkanı psikiyatr Doç. Dr. Nesrin Dilbaz, "Çocuklara cinsellik eğitimi vermeliyiz. Çocuklar cinselliğin ne olduğunu öğrenmeli" diyerek, öncelikli adımın eğitim olduğuna dikkat çekti.

ŞİDDET GÖREN ŞİDDET UYGULUYOR
Psikiyatr Nesrin Dilbaz, şiddetin aile içinde başladığına dikkat çekti ve bu konuda yapılan araştırmaların aile içinde şiddete uğrayan çocukların ilerleyen yaşlarda sözel ve cinsel şiddet uyguladığını ortaya koyduğunu söyledi. Dilbaz, "Küfür, karşındakinin fikrine tahammül edememe, bazen de öfke o kadar yoğunlaşıyor ki fiziksel ve cinsel şiddete kadar uzanıyor" ifadesini kullandı.

BU BİR CİNSEL SAPKINLIK
94 yaşında bir kadına taciz girişimini, "Bizim geleneksel aile yapımıza uygun değil. Çünkü, çocuklar ve yaşlılar bizim geleneksel yapımızda korunma kategorisindedir. Bu cinsel sapkınlıktır. Genelde, bu tür örnekleri yabancı ülkelerde görürüz" diyen Dilbaz, şunları söyledi: "Bu olay bize, çocukların ve gençlerin sorunlarıyla baş edemediğini gösteriyor. Kızgınlık ve kırgınlık başlıyor. En üst basamak olan şiddete yükseliyor. Çocuklara sorunları çözmelerini öğretmemiz lazım."
Haberin fotoğrafları