kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fazıl Say'dan Afife Jale Ödülleri'ne tepki

Yeni Haber
Piyanist ve besteci Fazıl Say, Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde Genco Erkal ile Dostlar Tiyatrosu'nun ''Sivas 93'' adlı oyunla değer bulunduğu mansiyon ödülünü reddettiğini, kendisinin de müzik dalındaki adaylığını geri çektiğini açıkladı.

Say, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de müziklerine imza attığı ''Sivas 93'' isimli yapıtın, son yıllarda gördüğü en çarpıcı ve duyarlı tiyatro eserlerinden olduğunu kaydetti.

Genco Erkal'ı, Madımak faciasını bir belgesel tiyatro biçimine, ''olağanüstü duyarlı ve gerçekçi bir dille'' aktardığı için kutladığını ifade eden Say, ''Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu'nun, Afife Jale Ödülleri'nde mansiyon kazandığını duyduğumuzda bu hepimizin tuhafına gitmişti. Onların son karar olarak, bu ödülü almayı reddetmesi ve bunu sert dille yazılmış bir basın bildirisiyle sunması çok doğru oldu'' dedi.

GÖLGE DÜŞMÜŞTÜR

Mansiyonun daha çok genç sanatçıları teşvik amacını taşıyan, farklı manada bir ödül olduğunu vurgulayan Say, şunları söyledi:

''Ben, Dostlar Tiyatrosu bir yandan böyle bir protesto sürecinde iken 'En İyi Müzik' dalında aday olarak kalmayı doğru bulmadım ve bu adaylığımı geri çektim. Çünkü, bu protestoyu tamamen haklı buluyorum. Ayrıca bu ekibin de bir bireyiyim ve tamamen aynı fikirdeyim.Biz açıklamamızı yapmamıza rağmen, Afife Jale Ödülleri gecesinde yarışanlar arasında adımın geçmesini vahim buldum. Kanımca bu yılki Afife Jale Ödülleri'ne prestij olarak gölge düşmüştür. Bu tür bir taşra zihniyeti ile ne sanatsal ne de toplumsal duyarlılığa varılamaz.''

AA