kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kadına kötü muamelede ilk 10'dayız

ANKA
Küresel Cinsiyet Uçurumu raporuna dayanarak yapılan araştırmaya göre Türkiye, kadınlara en kötü muamele eden 10 ülkenin içinde yer alıyor..
Müslüman ülkelerde "Kadınlara iyi muamele yapılmadığı" öne sürüldü. Bu konuda "en suçlu" 10 ülke arasında Pakistan ve Türkiye'nin de bulunduğu kaydedildi. Pakistan'ın önde gelen gazetelerinden The News'de yayınlanan "Müslüman Dünyasındaki Kadınlar" başlıklı bir makalede, "Müslümanların kadınlara iyi muamele etmediği" görüşü savunuldu. Dr. Faruk Salem imzasını taşıyan makalede, Dünya Ekonomik Forumu'nca yayınlanan "Küresel Cinsiyet Uçurumu" (GGG) raporuna dayanılarak, bu alanda "en çok suç işleyen" 10 ülke arasında Pakistan ve Türkiye'nin de bulunduğu bildirildi. 128 ülkeye yer verilen GGG raporunda kadınlara en kötü davranan 10 ülkenin Yemen, Çad, Pakistan, Nepal, Suudi Arabistan, Benin, Fas, Türkiye, Mısır ve Umman olarak sıralandığı ifade edildiği makalede bu ülkelerden dokuzunun Müslüman olduğu belirtildi.

ÇOĞU MÜSLÜMAN
Buna karşın, kadınlar açısından "en iyi 10 ülke" arasında bir tek Müslüman ülkenin bulunmadığı kaydedilen makalede, kadınların ekonomik faaliyetlere katılması açısından en kötü not alan ülkelerin de Yemen, Suudi Arabistan, Pakistan, Umman ve Bahreyn olduğu belirtildi.

İŞTE İLK 10
1 Yemen
2 Çad
3 Pakistan
4 Nepal
5 Suudi Arabistan
6 Benin
7 Fas
8 Türkiye
9 Mısır
10 Umman