kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Türkiye Öğrenci Meclisi

23 Nisan, sadece, çocuk bayramı değil; aynı zamanda Milli Egemenlik Bayramı. İşin bu tarafını unutanlar, geçmişte Meclis Başkanı Bülent Arınç'a çok büyük haksızlık yapmıştı. Arınç, Milli Eğitim Bakanlığı'yla işbirliği çerçevesinde, Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesini başlatmıştı. İllerde, ilköğretim ve orta öğretim sınıf temsilcileri, okul temsilcileri seçiyor; okul temsilcileri, İl Öğrenci Meclisi'ni oluşturuyor; İl Öğrenci Meclislerinin her biri de, kendilerini Ankara'da temsil edecek bir başkan seçiyor. Bu şekilde tesbit edilen 81 il temsilcisi Ankara'ya geliyor; TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Öğrenci Meclisi adı altında bir toplantı düzenleniyor. Aynı TBMM'de uygulandığı gibi, ilk toplantı için yaşı en büyük olan kişi, Türkiye Öğrenci Meclisi'nin geçici başkanlığını üstleniyor.
Geçtiğimiz yıllarda, İbrahim Seyhan isimli bir İmam Hatip öğrencisinin geçici başkan koltuğuna oturması tartışmalara yol açmış, "Çocuk bayramında kazık kadar adamın işi ne?" sorusu sorulmuştu. Bülent Arınç, derdini bir türlü anlatamamıştı. Onun gerçek amacı, milli egemenlik fikrini gençlere aşılamaktı. Tesadüfen, o tarihte, il temsilcilerinin en yaşlısı İmam Hatipli olduğu için, geçici başkanlık koltuğuna, o kişi oturmuştu; bir ayrımcılık söz konusu değildi.
Belki Bülent Arınç'tan sonra, medyamız durumu kavramaya başlar. Çünkü bu defa da, Türkiye Öğrenci Meclisi 25 Nisan'da toplanıyor. 81 ilden temsilciler Ankara'ya geliyor. En yaşlı üye de, Şırnak Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Ceylan . Ceylan da, tıpkı İbrahim Seyhan gibi 21 yaşında.
Bu yıl tartışma olmayacak. Çünkü Ceylan İmam Hatipli değil. Yıllardır "rejim elden gidiyor" münakaşaları yüzünden 23 Nisan bayramını şöyle neşeyle kutlayamadık. İnşallah bu yıl ağzımızın tadını bozan bir gelişme ortaya çıkmaz.