kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yahoo Türkiye'yi tanıtacak

Yeni Haber
Yahoo'nun ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve İsrail'deki sitelerinde Türkiye reklamları yer alacak...
Kültür ve Turizm Bakanlığı yapılan yazılı açıklamada, Newyork Tanıtma Müşavirliğinin Yahoo firması yetkilileriyle anlaşması çerçevesinde, Yahoo'nun ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve İsrail'deki sitelerinde Türkiye reklamlarının yer alacağı belirtildi.

Ayrıca, 55 milyon kullanıcıya sahip, dünyanın en yaygın online seyahat sitelerinden ''Expedia''da, ''Site İçerisinde Site'' adlı proje kapsamında 4 sayfalık bir Türkiye sitesi oluşturulduğu ifade edildi.

Expedia'nın ilk defa Türkiye'yle bir proje gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, sitede Türkiye'nin tarihi, kültürü, şehirleri, Ege ve Güney sahillerinin tanıtılacağı, festivaller ve spor karşılaşmaları gibi duyuruların verileceği ve otellere rezervasyon imkanının sunulacağı kaydedildi.

-OCAK-MART DÖNEMİNDE YÜZDE 14,73 ARTIŞ-

Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre, Martta, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18,67'lik artışla Türkiye'yi 1 milyon 305 bin 297 turist ziyaret etti.

Türkiye'ye gelen ziyaretçilerin 693 bin 643'ü OECD ülkelerinden, 350 bin 256'sı da Doğu Avrupa ülkelerinden oldu.

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında da Almanya yüzde 20,53 ile birinci, İran yüzde 8,64 ile ikinci, Bulgaristan yüzde 6,41 ile üçüncü sırada yer aldı. Bulgaristan'ı Rusya Federasyonu, İngiltere, Gürcistan, Yunanistan, Fransa, Azerbaycan ve Hollanda takip etti.

Ocak-Mart döneminde de yüzde 14,73'lük bir artışla, Türkiye'ye 2 milyon 984 bin 565 turist geldi. Ziyaretçilerin yüzde 49,56'sı OECD ülkelerinden, yüzde 31,85'i de Doğu Avrupa ülkelerinden olurken, Ocak-Mart döneminde Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında Almanya yüzde 18,86 ile birinci, Bulgaristan yüzde 7,58 ile ikinci, İran yüzde 6,15 ile üçüncü sırada yer aldı.

Bunları, sırasıyla Rusya Federasyonu, Gürcistan, İngiltere, Azerbaycan, Yunanistan, Fransa ve Hollanda izledi.