kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mühendis defineciler 'rüya' peşine takıldı

Gülay BOZKURT AYDIN
Aydın'da ikisi mühendis üç arkadaş, içlerinden birinin rüyasında gördüğü defineyi bulabilmek için resmi izinle 1 aydan bu yana kazı yapıyor..
Aydınlı elektrik mühendisi Rebii Özdemir, bir süre önce rüyasında, kentteki sanayi sitesinin içinde kalan kayınpederine ait arsada Rumlardan kalma define olduğunu gördü. Rebii Özdemir bu rüyasını bilgisayar mühendisi Önder Beyazhan ve tüccarlık yapan Coşkun Şahinkol'la paylaşınca, 3 arkadaş meçhul defineyi aramaya çıktı. Yetkili mercilerden izin alınarak, bir ay önce kazıya başlandı. Müze Müdürlüğü'nün görevlendirdiği 4 kişilik ekibin de izlediği ve şimdiye kadar 20 bin YTL'nin harcandığı kazıda, 24 metre derinliğinde ve 15 metre çapında dev bir çukur oluştu. Türkiye'nin üçüncü büyük define kazısı olduğu belirtilen çalışmalar vatandaşlar tarafından da ilgiyle izleniyor. Kazının ziyaretçilerinin 20 bin kişiye ulaştığı iddia ediliyor.

YAĞMALANAN ALTINLAR
Rüyayı bir değil, birkaç kez gördüğünü söyleyen elektrik mühendisi Rebii Özdemir, "Önce yaşlılara sorduk ve Yunanlıların işgal sırasında Türklerden yağmaladıkları altınları, kimsenin eline geçmemesi için orada yeraltında bir yer yapıp depoladıklarını öğrendik. Bilimsel olarak yaptığımız araştırmada da yerin 26 metre altında yapıya benzer bir şeyin olduğunu belirledik" dedi. Defineye ulaşmalarının an meselesi olduğunu söyleyen bilgissayar mühendisi Önder Beyazhan ise şöyle konuştu: "Define çıkması halinde yüzde 40 pay alacağız. Devlet hazinesinin hazineye ihtiyacı var. Yunanlılar gelip kazmadan biz kazalım, hem biz hem de devlet kazansın."