kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Piyanist Türev Berki, Viyana'da konser verdi
00:59
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Türev Berki, Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 3. Bölge Belediye Sarayı'nda verdiği piyano konseriyle büyük takdir topladı.

Piyanist Türev Berki, konserinde, İlhan Usmanbaş'ın ''6 prelüd'', Georg Christoph Wagenseil'in ''Divertimento'', Ahmed Adnan Saygun'un ''Aksak makam üzerine 12 prelüd'', Franz Schmidt'in ''Romanze'', Franz Joseph Haydn'in ''Sonate'' ve Ulvi Cemal Erkin'in ''Beş Damla'' adlı eserlerini seslendirdi.

Berki, sanatseverlerin yoğun alkışları üzerine sahneye geri döndüğünde ise ilk kuşak Türk bestecilerinden ''Türk Beşlerinin'' üyesi Ulvi Cemal Erkin'in ''Küçük Çoban'' adlı eserini çaldı.

''KÜLTÜR VE SPOR, İNSANLARI VE ÜLKELERİ BİRBİRİNE BAĞLAR''

Türkiye'nin Viyana Başkonsolosluğu'nun düzenlediği konsere evsahipliği yapan Viyana 3. Bölge Belediye Başkanı Erich Hochberger, yaptığı konuşmada, ''kültür ve sporun insanları ve ülkeleri birbirine bağlayan iki ana direk olduğunu'' söyledi.

Konuşmasında, ''Politika, insanları birbirine bağlamıyor'' esprisiyle sanatseverlerden alkış alan Hochberger, ''Türk ve Avusturya toplumu arasındaki barışçıl birliktelikten onur duyduğunu ve bu birlikteliğin gelişerek sürmesi için çalışacağını'' kaydetti.

Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Sedat Önal da Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı konuşmasında, Viyana'da, duyulan ihtiyaç üzerine 7 ay önce başkonsolosluk kurulduğunu ifade ederek, ''Başkonsolosluk olarak Viyana 3. Bölge Belediye Başkanlığı ve Ankara Bilkent Rotary Kulübü işbirliğiyle piyanist Türev Berki'yi Viyana'ya getirdiklerini'' bildirdi.

Önal, ''Başkonsolosluk olarak ülkedeki Türk toplumuna hizmet vermenin yanısıra, Türkiye'yi sanat ve kültür kimliğiyle tanıtmayı da amaçladıklarını'' belirterek, ''Gelecekte Türk sanatçılarının Viyana'da daha sık konser vermeleri için çalışacaklarını'' kaydetti.

Konsere katılan konuklara daha sonra Türk mutfak ürünlerinin sunulduğu bir resepsiyon verildi.
Diğer Günün İçinden Haberleri