kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Papa'ya 5 barış hediyesi verildi. Bunlardan biri Müslüman bir kadının verdiği hat eseriydi.

Papa'ya Kuran'la mesaj

ABD'de farklı dinlerden 200 yetkiliyle bir araya gelen Papa'ya Hıristiyanlık ve İslam arasında barış elçisi olma çağrısı yapıldı.....
Göreve gelmesinden 1.5 yıl sonra Müslümanları kızdıran açıklamalarda bulunan Papa 16'ncı Benedict'e "barış çağrısı" yapıldı. ABD'ye 6 günlük ziyarette bulunan Papa, dün başkent Washington'da beş ayrı dinin lideriyle bir araya geldi. Müslüman liderler görüşmede Papa'ya Kuran'ın bir ayetinin hat sanatıyla yazılmış eserini hediye ederek diyalog çağrısı yaptı.

KONUŞMAK GEREKİYOR America İslam Merkezi'nin lideri İmam Hassan El Qazwini, "Papa'ya, iki yıl önce de Vatikan'da buluştuğumuzu ve Müslümanlarla kalıcı diyaloga girmesi yönünde çabalar göstermesi çağrısında bulunduğumu hatırlattım" şeklinde konuştu. Aynı çağrıyı yinelediğini söyleyen Qazwini, Müslüman ve Katoliklerin dünya nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasını oluşturduğunu belirterek "Konuşmaya her zamankinden fazla ihtiyacımız var" dedi.

TEPKİ ALMIŞTI
Toplantıya Müslümanlardan başka Budist, Hindu, Yahudi derneklerinden yetkililer de katıldı. Papa ise, görüşmede "farklı dinlerden çok sayıda genç Yahudi, Müslüman, Budist veya Hıristiyan'ın bir arada yaşadığını ve birbirlerinden birçok konu öğrendiklerini" dile getirdi. Papa, Eylül 2006'da Almanya'da yaptığı bir konuşmada, İslam dinini şiddetle ilişkilendirmiş ve büyük gösterilere neden olmuştu. Papa aynı yıl Türkiye'ye gelerek barış çağrıları yaptı ve Sultanahmet Camisi'nde dua etti. Ziyareti çerçevesinde BM Genel Merkezi'ne gelen Papa, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, BM Ana Sözleşmesi'nin de belirttiği üzere ülkelerin "barış ve kalkınma ortak hedefine" ulaşmasında BM'nin merkez rol oynadığını bildirdi.