kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Metin Kilci

'Özelleştirmede bu yıl 5.7 milyar dolar ile 2007'yi geçeriz'

Hazal ATEŞ ANTALYA
ÖİB Başkanı Metin Kilci bu yıl özelleştirmelerde elde edilecek gelirin 5 milyar 740 milyon doları bularak geçen yılı geride bırakacağını söyledi..
Küresel mali dalgalanma ve AK Parti'ye yönelik kapatma davasının ekonomiye olumsuz etkisine karşın planlanan özelleştirme takviminde geri adım atılmayacak. Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Metin Kilci, dünyadaki likidite daralmasının yanı sıra Türkiye'deki siyasi gelişmelerin de ülkenin risk primini arttırdığını, bunun da maliyet hesabına yansıdığını belirterek, "Buna rağmen içinde bulunduğumuz durum negatif olmamızı gerektirmiyor. Bu süreçte vazgeçen biz olmayacağız" dedi. Kilci, özelleştirmede elde edilecek gelirin 5 milyar 740 milyon doları bularak geçen yılki rakamın üzerine çıkılacağını açıkladı. İşte, Kilci'den çarpıcı açıklamalar:

* ELEKTRİK: Daha önce ihalesine çıktığımız 3 dağıtım bölgesinden 2'sine devam edeceğiz. Yeni bir ihale değil. Daha önce açılmış olan ön yeterlilik süreçleri tamamlanmış ihalelerin devamı şeklinde olacak. BEDAŞ, SEDAŞ şirketlerimiz için ihaleye çıkılacak. Bunların dışında bir tanesi büyük ihtimalle Meram (Konya), Doğu Anadolu Bölgesi'nde, ya Erzurum-Kars ya da Van Bölgesi dağıtım şirketi olabilir. Her ikisi de hazır. Hedefimiz Nisan ayında ihale sürecini başlatabilmek.

* ÜRETİM: Üretim tesisleri özelleştirmesiyle ilgili çalışmalar Enerji Bakanlığı tarafından yapıldı. Öyle ümit ediyorum 2008 içinde üretim özelleştirmeleri de başlamış olur.