kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Borsa yatırımcısına öneriler

Yeni Haber
Ata Yatırım Baş Ekonomisti Dr. Nurhan Toğuç, AKP'nin kapatılması davasının Anayasa Mahkemesi'nce kabul edilmesiyle ortaya çıkan sürecin uzun ve zor olacağını belirterek, bu sürecin AB çerçevesinde yürütülmekte olan reformların hızını keseceğini ve ekonomik cephede de Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarını etkileyeceğini savundu.

Toğuç, yaşanacak sürecin en olumsuz etkisinin büyüme üzerinde görüleceğine dikkat çekerek, belirsizlik ortamında yatırıma ayrılan kaynakların daralacağını, cari açığın finanse edilmesinde ciddi sorunlar yaşanacağını söyledi.

Ata Yatırım Baş Ekonomisti Dr. Nurhan Toğuç, AKP'nin kapatılma davasının Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle birlikte yaşanacak süreci değerlendirdi. Toğuç, piyasalar ve ekonomi için olumsuz bir sürecin içine girildiğine işaret etti. Toğuç, AB üyeliğinin siyasi cephedeki gelişmeler nedeniyle iyice bilinmez bir noktaya geleceğini ve reform sürecinin aksayacağını belirterek "AKP üzerinde bu kadar problem varken, yabancıların özelleştirmelerle eskisi gibi ilgilenmesini kimse beklememeli" dedi.

Toğuç, kurdaki hareketin bir süre daha devam edeceğinin kaydederken, buna rağmen önceden görülen yükselişlerde olduğu gibi sert hareketlerin görülmeyeceğinin altını çizdi. Toğuç, "Çünkü dışarıda artık eskisi gibi güçlü dolar, güçlü Euro'ya dayalı kuvvetli ekonomiler de yok. Dolayısıyla orada çok keskin hareketler, geçtiğimiz yıllarda görülen seviyeler beklemiyoruz. Hazine Bonosu getirileri yabancılar için hala çok cazip. Dolayısıyla burada da çok önemli bir yükseliş beklemiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"35 BİN SEVİYELERİNE GELMEDEN KİMSE BORSAYA GİRMESİN"

Toğuç, borsadaki düzeltme hareketlerinin devam edeceğini belirterek, "Borsa endeksinin 58 binli rakamları gördüğümüz zamanlardan bu yana problemin kaynağı ABD olmasına rağmen, endekste çok ciddi düşüşler yaşandı. Bu rakamlar henüz dip seviyeler değil. Bunların da altını göreceğiz. 35 binli seviyelere gelinmeden kimsenin borsaya girmesini önermiyorum" dedi. Toğuç, fiyat/kazanç oranının 7 seviyelerinde olduğunu belirterek, 6 seviyeleri görülmeden yatırımcılara kısa, orta ve uzun vadeli alımlar önermediğini söyledi.

(ANKA)